Apple introducerar Vision PRO

Apple introducerar Vision PRO

Apple introducerar Vision PRO 1440 1024 GladTeknik A/S

Apple introducerar Vision PRO.

Den 5 juni 2023 drog Apple bort täcket från en ny produkt vid namn “Vision PRO”. Apple kallar den en “Spacial Dator”. Den kommer att vara utrustad med visionOS, världens första spatiala (“spatial” betyder nästan “rumslig”) operativsystem. Det diskuterar vi i detta blogginlägg.

Vad är det?

Vision PRO kan jämföras med ett Virtual Reality (VR)/AR-headset, som vi nu är bekanta med. Apples vision är att Vision PRO ska sudda ut gränserna mellan den fysiska världen och digitalt innehåll.

När du har på dig ett Vision PRO-headset kommer du – till skillnad från ett traditionellt VR-headset – att kunna se din omgivning som om det vore ett vanligt par glasögon men med digitalt innehåll som meddelanden eller Safari i ett tredimensionellt användargränssnitt.

Apple introducerer Vision PRO

Enligt Apple har Vision PRO ett inbyggt “ultra-high-resolution display system” som innehåller 23 miljoner pixlar fördelade på två skärmar. Dessutom har den specialdesignade Apple Silicon i en unik dubbelchip-design.

Så här fungerar Apple Vision PRO

För att styra den finns olika alternativ. Du kan använda händerna, din röst eller en Bluetooth-tangentbord och mus.

Som tidigare nämnts körs Apple Vision PRO på sitt eget operativsystem: Vision OS. Det betyder att du inte behöver andra Apple-enheter för att den ska fungera. Men om du har andra Apple-enheter kan du titta på dem och dra saker därifrån upp på din Vision PRO-skärm.

Apple Vision Pro har en helt ny funktion som de kallar “EyeSight”. EyeSight gör det enkelt för människor runtomkring dig genom att visa dina ögon när de kommer nära. Det kommer att göra det mer transparent och mänskligt.

Pris och tillgänglighet

Apple planerar att släppa Vision PRO i början av 2024 i USA och flera andra länder de kommande åren. Priset kommer att vara cirka 3 499 dollar, vilket motsvarar cirka 24 000 kr.

Vill du läsa mer om Vision PRO kan du hitta mer information på Apples hemsida här. Om denna artikel har väckt ditt intresse kan du hitta fler liknande här.

Titta på Apples videointroduktion här:

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias