Min dators laddningsport är trasig, vad gör jag?

Min dators laddningsport är trasig, vad gör jag?

Min dators laddningsport är trasig, vad gör jag? 1920 1280 GladTeknik A/S

USB-C, MagSafe, MagSafe 2, AC-standard. Det finns många olika strömförsörjningar och eluttag. Men utan ström fungerar datorn inte. Så vad gör du om det finns problem med strömkontakten eller laddningsporten eller om den inte fungerar alls längre? Du kan läsa det i dagens blogginlägg.

Om din bärbara dator inte laddas

Om din bärbara dator har problem med att ladda, indikerar det att något angående strömförsörjningen är defekt. Det kan bl.a. uttryckt av det faktum att datorn inte laddas helt eller att den inte får ström alls. Problemet kan bero på flera saker, till exempel en skada eller en defekt i kontakten, ett fel i själva strömförsörjningen eller att du använder fel strömförsörjning med fel spänning. Hur som helst bör du få det undersökt, eftersom energifrågor inte är något som ska ignoreras.

Om det visar sig att DC-porten (laddningsporten i datorn) är trasig och behöver repareras, var medveten om att inga två datorer är lika. I vissa bärbara datorer är laddningsporten lödad på moderkortet och i andra är den ansluten via en kabel och är därmed mer modulerad. Med en stationär dator är strömförsörjningen vanligtvis enkel att byta ut. Med andra ord kan det vara skillnad i hur omfattande en reparation det är och hur mycket som behöver repareras eller bytas ut. Det är därför det är viktigt att få en professionell att undersöka ärendet och lämna ett erbjudande om reparationen. Det är din säkerhet att det görs ordentligt från början.

Behövs hjälp?

Ska vi hjälpa dig att reparera din dator? Oavsett om du har problem med strömkontakten, laddningsporten eller strömförsörjningen kan vi hjälpa dig. Våra dedikerade och specialiserade datortekniker är redo att hjälpa dig. Om du skapa ditt ärende här på vår webbplats du kan komma fram till kön och lämna in din dator på vår verkstad utan föregående överenskommelse. Om du behöver ställa frågor först, använd gärna chatten eller skicka oss ett meddelande.