Hur man får en snabbare dator

Hur man får en snabbare dator

Hur man får en snabbare dator 1280 600 GladTeknik A/S

De flesta vet eller har upplevt att datorer blir långsammare med tiden. Det finns många anledningar till detta, men lyckligtvis finns det också flera saker du kan göra för att göra din dator snabbare igen. Vi intervjuades nyligen av Ritzau om just detta, vilket kom vidare Avisen.dk. Här är våra fyra tips för att få en snabbare dator med fokus på webbläsaren.

Använd Google Chrome som din webbläsare

Det finns flera olika webbläsare och de är inte alla gjorda desamma. Vi rekommenderar att du använder Google Chrome eftersom det är byggt för att vara snabbt. Det är också en av de mest populära webbläsarna. Om du fortfarande befinner dig i den föråldrade Internet Explorer eller Microsoft Edge rekommenderar vi att du byter omedelbart. I Google Chrome kan du också installera en så kallad förlängning (extra funktion) som heter AdBlock, vilket hindrar att annonser visas. Detta kommer också att göra upplevelsen på internet snabbare.

2. Håll din webbläsare uppdaterad

För att se till att din dator förblir snabb bör du se till att din webbläsare är uppdaterad. Ibland visas en ny funktion där problem har optimerats eller lösts, och dessa korrigeringar är bara tillgängliga om du uppdaterar din webbläsare. Ibland måste du kontrollera det manuellt.

Ta bort tillägg som du inte använder

Förmågan att installera ytterligare funktioner via tillägg eller tillägg som de också kallas är stor. Men det medför också risken att du slutar ha för mycket installerat som du inte använder. Därför rekommenderar vi att du då och då kontrollerar om du fortfarande behöver de tillägg som du har installerat. Detsamma gäller för vanliga program på din dator. Ju mer du har installerat, desto långsammare blir din dator.

4. Ta bort webbläsarhistorik, cookies och cache

Din webbläsare kommer ihåg många saker. Syftet med detta är att öka din användarupplevelse och att ladda webbplatser som du redan har besökt snabbare. Ironiskt nog kan allt detta också fyllas så mycket att din totala upplevelse på internet saktar ner eftersom allt tar för mycket utrymme, så det kan vara tillrådligt att ta bort dessa saker via webbläsarinställningarna en gång i taget. Du kan med fördel använda ett program som CCleaner som är gratis och rengör och optimerar din dator så att den blir snabbare.