Hur man kontrollerar om batteriet i din MacBook behöver bytas ut

Hur man kontrollerar om batteriet i din MacBook behöver bytas ut

Hur man kontrollerar om batteriet i din MacBook behöver bytas ut 1920 1080 GladTeknik A/S

Om du har en MacBook med några år på baksidan kanske du undrar hur länge batteriet i den håller. För som du kanske redan vet är batterierna inte för evigt, inte ens för bärbara datorer som din MacBook. Därför måste den bytas ut när den är sliten eller defekt. Men hur vet du när batteriet behöver bytas ut? Vi förklarar detta i dagens inlägg.

Fysiska tecken på problem

Först och främst är det viktigt att hålla koll på fysiska tecken på batteriproblem. Det kan till exempel vara om batteriet är upphöjt, vilket ofta får själva datorn att svälla eller missfärgas. Exakt ett upphöjt batteri är ett kritiskt tillstånd som måste hanteras omedelbart, både av säkerhetsskäl och för att undvika ytterligare problem.

Vilka är anledningarna till att ett batteri byts ut?

Som nämnts håller batterierna inte för alltid. Batteriet på en MacBook-dator räcker vanligtvis för 500-1000 laddningar beroende på användning och slitage. Därför måste de bytas ut någon gång, och helst innan den dör helt. Det finns många anledningar till att ett batteri måste bytas ut, inklusive:

  • Att den inte håller makten lika bra som tidigare
  • Att datorn inte startar eller laddas alls
  • Att det har slitit ut med tiden
  • Att den stiger och kan ta eld
  • Fuktskador
  • Fel på batteriet

Kontrollera batteriets hälsa direkt i MacOS

Operativsystemet MacOS erbjuder en lättillgänglig och lättanvänd funktion för att kontrollera batteriets hälsa direkt på datorn. För att kontrollera batteriets hälsa och status, håll ner alternativet / allt-knappen och tryck på batteriikonen med musen. Detta visar batteriets status i en rullgardinsmeny.

Du kan se följande lägen:

Vanligt: Batteriet fungerar normalt

Byt ut snart: Batteriet fungerar fortfarande normalt, men inte lika bra som när det var nytt.

Byt ut nu: Batteriet fungerar fortfarande normalt, men betydligt sämre än när det var nytt. Datorn skadas inte i detta tillstånd, men du bör schemalägga ett batteribyte.

Batteri för service: Batteriet fungerar inte längre normalt. Lämna därför din Mac för service, till exempel hos oss på GladTeknik, så att du kan byta batteri. Detta kommer också att göra att din dator fungerar bättre. Som standard kommer din Mac inte att skadas av batteriet i detta tillstånd, men vi rekommenderar inte att du väntar på att den ska bytas ut.

Mac batteriskifte

Hur mycket kostar ett Mac-batteribyte?

Priset för att få bytte ut batteriet i din MacBook beror på storlek och modell, men totalt sett är det ett billigt förfarande. Och för många lönar det sig relativt snabbt, både genom att själva datorn håller i flera år (så du undviker att byta ut den), men också när det gäller effektivitet och produktivitet eftersom många tycker att ett nytt batteri gör MacBook betydligt snabbare. Detta beror på att ett gammalt, slitet och “trött” batteri fungerar långsammare och mindre effektivt, vilket går utöver datorns totala prestanda. Så att få batteriet bytt i din Mac kan vara en riktigt bra idé av flera skäl. Kontakta oss om du vill ha en konkret offert på batteribyte i din MacBook.