Laptopbatteriet har höjts, vad ska jag göra?

Laptopbatteriet har höjts, vad ska jag göra?

Laptopbatteriet har höjts, vad ska jag göra? 1382 1122 GladTeknik A/S

Du kanske inte vet det, men batteriet i din bärbara dator räcker inte för evigt. De flesta batterier i bärbara datorer håller normalt 500-1000 laddningar beroende på typ, kvalitet och användningsmönster. Men problem kan också uppstå innan dess. Ett av de typiska problemen med batterier är att det sväller.

Ett svullet eller svullet batteri bör inte förbises!

Om du märker att batteriet i din bärbara dator är svullen eller svullen bör du ta det på allvar. Ett svullet eller svullet batteri är defekt eller åtminstone skadat. Varför det bara lyfter upp där är delade åsikter om, men flera tillverkare säger att det är en form av säkerhetsförfarande eftersom det är ett alternativ till att batteriet exploderar.

När ett batteri i datorn är svullen och svullen, kommer det ofta att sätta press på själva datorn och därmed vara synlig. Det kan hända att du kan se undersidan av din bärbara dator, oavsett vad den är PC eller Mac, är svullen eller kan missfärgas. Det är ett allvarligt tillstånd att du ska bli kontrollerad omedelbart.

Orsaken till ett svullet batteri är att det är trasigt. Det kan till exempel ha inträffat på grund av fysiska skador (till exempel förlust av datorn), överhettning, slitage eller att den alltid har haft en defekt.

Om ditt bärbara dators batteri är laddat

Om du ser att din bärbara dator är uppe eller har haft den öppen och kan se att det faktiskt är batteriet som är den skyldige, skulle vi tydligt uppmana dig att sluta använda datorn omedelbart, stänga av den helt och viktigast. alla, skicka det till en expert som oss. För när ett batteri först lyfts upp, finns det en risk att det kan antända eller explodera. Så det bör bytas ut omedelbart och det gamla batteriet ska kasseras på rätt sätt. Lyckligtvis är batteribyte en relativt snabb löst uppgift, så om du skickar den till oss kommer du snabbt att gå vidare igen. Kom också ihåg att när du lämnar in vår verkstad i Köpenhamn får du gratis grundläggande felsökning. I praktiken innebär detta att vi utför en grundlig granskning av din dator helt kostnadsfritt och tar reda på kärnan i problemet samt vad den rätta lösningen blir. Det resulterar i ett konkret och icke-bindande priserbjudande.

Kan jag byta batteri själv?

Det kan vara frestande att spara kostnaden för ett batteribyte, men det lönar sig ofta inte. Att byta ut batteriet i en dator, särskilt när det lyfts upp (vilket är ett kritiskt tillstånd) kräver rätt kompetens. Dessutom är det viktigt att du köper rätt batteri som passar exakt den datormodell du har. Så genom att göra det själv finns det både en risk att köpa ett felbatteri och att montera det felaktigt och eventuellt skada andra delar av datorn. Så vi skulle definitivt rekommendera att du lämnar in din bärbara dator till oss och får det gjort. Det är både ett billigt och snabbt förfarande. Du är välkommen att kontakta oss för ett specifikt erbjudande.