Min Mac visar att batteriet behöver service, vad gör jag?

Min Mac visar att batteriet behöver service, vad gör jag?

Min Mac visar att batteriet behöver service, vad gör jag? 640 426 GladTeknik A/S

Batteriet på en bärbar dator är en viktig del av dess funktion. Utan batteriet förlorar du mycket rörlighet. Batterierna håller dock inte för alltid, inte ens på din Mac. Du kan dock mycket enkelt kontrollera hur batteriet går och agera därefter. Och om du behöver byta batteri är det lyckligtvis enkelt och relativt billigt Mac-reparation.

Kontrollera status för din Macs batteri

Mac-datorer har en inbyggd statusindikator som låter dig se hur batteriet inuti din dator går. Tryck och håll ned för att kontrollera aktuell status alt ⎇ nedåt (även kallat alternativ) och tryck med musen på batteriikonen på skärmen.

Du kan se följande lägen:

Vanligt: Batteriet fungerar normalt

Byt ut snart: Batteriet fungerar fortfarande normalt, men inte lika bra som när det var nytt.

Byt ut nu: Batteriet fungerar fortfarande normalt, men betydligt sämre än när det var nytt. Datorn skadas inte i detta tillstånd, men du bör schemalägga ett batteribyte.

Batteri för service: Batteriet fungerar inte längre normalt. Lämna därför din Mac för service, till exempel hos oss på GladTeknik, så att du kan byta batteri. Detta kommer också att göra att din dator fungerar bättre. Som standard kommer din Mac inte att skadas av batteriet i detta tillstånd, men vi rekommenderar inte att du väntar på att den ska bytas ut.

Mac batteriskifte

Vilka är anledningarna till att ett batteri byts ut?

Batterier håller inte för evigt. Detta gäller alla typer av batterier. Därför måste de bytas ut någon gång. Det finns flera anledningar till varför ett batteri måste bytas ut, inklusive:

  • Att det har slitit ut med tiden
  • Att det stiger (ganska kritiskt problem – byt ut omedelbart)
  • Att den inte håller makten lika bra som tidigare
  • Att det inte längre laddas
  • Att datorn inte startar alls
  • Fuktskador
  • Dåliga icke-originella laddare
  • Dåligt batteri
  • Moderkort / logicboard-fel

Om du till exempel märker att batteriet i din Mac är svullet, kanske för att det får din bärbara dator att svälla, bör du reagera omedelbart och byta ut batteriet, eftersom batteriet potentiellt kan ta eld eller skada höljet så mycket att det också behöver bytas ut. .

Få professionell hjälp med batteribyte

På GladTeknik hjälper vi kunder att byta batteri i sina Mac-datorer varje dag. Det är en snabb lösning så att du kan få tillbaka din Mac snabbt. Ofta kommer du också att upptäcka att din Mac fungerar bättre än tidigare, eftersom batteriets prestanda har mycket att säga för din Macs totala prestanda. Om du behöver byta ut batteriet i din Mac, då kontakta oss för ett icke-bindande erbjudande.