Min iMac håller inte sin position längre, vad ska jag göra?

Min iMac håller inte sin position längre, vad ska jag göra?

Min iMac håller inte sin position längre, vad ska jag göra? 560 420 GladTeknik A/S

Apples stationära dator, iMac, är en snygg allt-i-ett-lösning där själva datorn och skärmen är en enhet, så att du slipper att ha skärmen och själva datorn separat. Det ger en mer elegant look och sparar också plats fysiskt.

Om din iMac är några år gammal eller har blivit skadad kan det hända att skärmen inte längre håller sin position och därmed inte håller den vinkel du har ställt in den på.

I dagens blogginlägg tittar vi på vad du kan göra om du har det problemet.

Om iMac-skärmen inte håller sig uppe

En iMac kan, precis som de flesta andra datorskärmar, vippas och justeras för att få den optimala vinkeln när du använder den. Vinkeln är viktig för att användningen av datorn ska vara så bekväm och ergonomiskt korrekt som möjligt.

Om det inte är ordentligt kan du få huvudvärk, anstränga dina ögon för mycket och inte få ut så mycket av upplevelsen, oavsett om det är produktivitet på jobbet, studier eller fritidsbruk. Inuti själva iMacen finns det en gångjärn som kan bli slitet eller gå sönder och därmed göra att din iMac inte längre kan hålla sin position och därmed vanligtvis tippa neråt med stor besvär.

I den här YouTube-videon illustreras hur problemet yttrar sig. Kanske känner du igen det själv?

Det är dock inte nödvändigt att köpa en ny iMac av den anledningen eller att stödja skärmen genom att placera böcker eller annat under den. Problemet kan nämligen åtgärdas hos en specialiserad Mac-reparatör med rätt reparation. Det gäller både iMac och iMac Pro. Hos oss på GladTeknik har vi stor erfarenhet av reparation av bland annat iMacs och har därför möjlighet att reparera en sådan skada, oavsett om den beror på att gångjärnet är utslitet, brutet eller på något annat sätt skadat.

Ska vi reparera din iMac?

Om din iMac har det nämnda problemet eller andra former av skador och fel, låt oss hjälpa dig. Våra skickliga och specialiserade tekniker är alltid redo att hjälpa dig med din dator. Du behöver bara skapa ett ärende här på vår webbplats och sedan lämna in din dator till oss. Så tittar vi på den, ger dig ett kostnadsfritt prisförslag och utför sedan reparationen om du säger “ja” till erbjudandet. Det blir inte enklare än så.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias