Så här kalibrerar du batteriet på din MacBook

Så här kalibrerar du batteriet på din MacBook

Så här kalibrerar du batteriet på din MacBook 560 420 GladTeknik A/S

Vi har under det senaste året skrivit många inlägg om batterier. Allt från vad du ska göra när batteriet har dålig hållbarhet, till varför batteriet kan tappas i viloläge, hur ofta du bör byta batteri i en bärbar dator, hur du kontrollerar om batteriet i din Mac är utslitet, till vad det betyder när batteriet behöver service och mycket mer.

De flesta av dessa blogginlägg har handlat om batteriproblem, där det oftast är nödvändigt att byta batteri. Men ibland finns det en annan lösning: att kalibrera batteriet. I dagens inlägg förklarar vi när du bör överväga det och hur du kalibrerar batteriet.

Vad betyder det att kalibrera ett batteri?

Du kanske inte känner till begreppet att kalibrera ett batteri. Kort sagt kan det beskrivas som att återställa batteriets minne.

Batteriet i din MacBook innehåller information om hur mycket ström som finns i batteriet, vilken kapacitet det har och mer. Ibland kan det uppstå problem där denna information är felaktig. Det kan innebära att batteriindikatorn på din MacBook inte stämmer överens med verkligheten. Antingen visar den för mycket eller för lite ström jämfört med vad som verkligen finns i batteriet. Om din dator stänger av sig långt innan strömmen tar slut kan detta vara problemet.

Typiska problem där det kan hjälpa att kalibrera:

Det kan finnas flera problem där det kan hjälpa att kalibrera batteriet.

  • Din Mac stängs plötsligt av, trots att den visade att den hade ström
  • Du har haft din Mac i många år och har problem med batteriet
  • Batteriindikatorn är inte exakt
  • Prestandan är inte optimal
  • Batteriet i din Mac är nytt, men du har problem med det

Listan är inte uttömmande. Kalibrering kan ofta fungera som första hjälpen för problemen. Om det inte hjälper rekommenderar vi att du lämnar in den på vår verkstad. Efter en grundläggande hantering ger vi dig ett prisförslag så att inga överraskningar uppstår.

Så här kalibrerar du ditt Mac-batteri

Det tar lång tid att kalibrera batteriet. Se till att följa anvisningarna nedan slaviskt och hoppa inte över något:

  1. Anslut strömkabeln till din MacBook och ladda den till 100%
  1. Lämna strömkabeln ansluten i minst två timmar efter att batteriet är fulladdat.
  1. Ta bort strömkabeln medan din MacBook är på, använd den som vanligt. Använd den tills batteriet är helt urladdat och din Mac stänger av sig själv. Kom ihåg att spara ditt arbete innan datorn stängs av.
  1. Låt datorn vara i viloläge i minst fem timmar och gärna längre. Detta är för att helt tömma batteriet på ström.
  1. Anslut strömkabeln igen. Låt datorn vara ansluten tills batteriet är fulladdat igen. Under den tiden får du inte använda den.
  1. När batteriet är fulladdat igen (100%) är det kalibrerat och du kan nu använda din MacBook igen.

Behöver du hjälp?

Om du behöver hjälp med batteriet i din MacBook, antingen om du vill ha hjälp med kalibrering eller byte av batteri, kan vi hjälpa till. Vårt team av Mac-tekniker är redo att hjälpa dig. Vi kan också hjälpa med andra reparationer av din MacBook.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias