Så här synkroniserar du Chrome över dina enheter

Så här synkroniserar du Chrome över dina enheter

Så här synkroniserar du Chrome över dina enheter 560 420 GladTeknik A/S

Google Chrome är en webbläsare som många använder. Faktum är att det är den mest använda webbläsaren i Danmark. Det beror bland annat på de många funktionerna som Google Chrome erbjuder. En av dessa är synkronisering mellan dina enheter som dator, mobil och surfplatta. I dagens blogginlägg går vi igenom hur du använder denna smarta funktion.

Teknologi spelar en stor roll för att göra vårt vardagsliv och arbetsliv enklare. Speciellt om vi använder teknologin på ett smart sätt och utnyttjar de funktioner och möjligheter som följer med. Många använder flera enheter, till exempel en dator, en smartphone och eventuellt en surfplatta.

De här enheterna används på kors och tvärs, och ibland kan du behöva börja på en enhet och fortsätta på en annan. Ett exempel på det är när du ser en reklam för en produkt på din mobiltelefon och vill se produkten och eventuellt jämföra med andra webbutiker på din dator för att få en bättre överblick.

Här kommer Chrome-webbläsarens synkroniseringsfunktion till användning. Genom att ha din webbläsare synkroniserad kan du enkelt fortsätta från en annan enhet genom att helt enkelt öppna samma flik som du precis hade öppen på mobiltelefonen.

Att synkronisera Chrome-webbläsaren över enheter är inte ens komplicerat. Faktum är att du bara behöver vara inloggad med ditt Google-konto på de enheter du vill synkronisera, till exempel dina datorer, din smartphone och din surfplatta. Du måste självklart vara inloggad med samma Google-konto på alla enheter. Genom att vara inloggad synkroniseras webbläsarhistoriken över dina enheter och du kan låta Chrome-webbläsaren öppna en flik du har öppen – eller har haft öppen – på någon av dina andra enheter. Om du inte har ett Google-konto måste du skapa ett för att använda synkroniseringsfunktionen.

Så här aktiverar du synkronisering i Google Chrome

    1. Öppna Chrome-webbläsaren på din dator
    1. Klicka på Profil högst upp till höger på sidan
    1. Logga in med ditt Google-konto
    1. Klicka på Aktivera synkronisering > Aktivera.

Om du märker att dina enheter inte längre är synkroniserade kan det möjligen bero på att du har loggat ut på en eller flera av dina enheter eller att synkroniseringen har pausats. I det här fallet är lösningen att logga in igen på de enheter där du har blivit utloggad eller där Google av någon anledning kräver att du loggar in igen. När detta är gjort bör synkroniseringen återställas.

Du kan också välja att ställa in vad Chrome ska synkronisera. Som standard synkroniserar den allt den kan, som till exempel öppna flikar, historik, inställningar, teman, tillägg, läslistor, lösenord etc., men du kan också välja att den bara ska synkronisera vissa saker. Du gör detta under inställningar.

Behöver du hjälp med din dator?

Om du behöver support för din dator, ditt trådlösa nätverk på kontoret eller hemma, eller till och med behöver få din dator reparerad, är vårt team av kunniga och dedikerade tekniker på GladTeknik redo att hjälpa dig.

Vi har den högsta kundnöjdheten och kan hjälpa dig med allt från reparationer till teknisk support för att konfigurera och optimera ett trådlöst nätverk och mycket mer. Du behöver bara skapa ditt ärende här på vår webbplats – då är du igång.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias