Snabba upp din dator med vårfjädring

Snabba upp din dator med vårfjädring

Snabba upp din dator med vårfjädring 1920 1277 GladTeknik A/S

De flesta har upplevt att deras dator har blivit långsammare och långsammare över tiden. Det som en gång var en blixtsnabb eller åtminstone snabb nog dator har genom åren blivit en långsam maskin. Lyckligtvis finns det mycket du kan göra för att åtgärda detta och få en snabb dator igen. Du kan göra det året runt, men låt oss bara kalla det vårfjädring av din dator.

Rengör din dator för damm

Støv i computerenEn av de dolda synderna som gör din dator både långsammare och mindre hållbar är damm. Damm lägger sig lätt inuti din dator, trots att kylaren blåser ut mycket igen. När vi här på GladTeknik rengör datorer för damm har de oftast aldrig varit för intern rengöring tidigare. Det är något som många inte tänker på är nödvändigt, men i gengäld något som kan göra stor skillnad. Genom att rengöra din dator för damm optimeras dess prestanda. Detta beror delvis på att kylkapaciteten kommer att fungera bättre och därmed kommer att använda mindre energi för detta. Själva kylningen kommer också att ge mindre ljud, vilket är ett plus för de flesta.
Använd dock inte en dammsugare på din dator för Guds skull. Dammsugare är statiskt laddade, vilket kan skada din dator helt. Det är bäst att använda en kompressor med ett vätskefilter. Om du inte är bekväm med att göra det själv kan du naturligtvis lämna in det hos oss och få det rengjort från 489 SEK på bärbara datorer och stationära datorer. Rengöring av iMac kostar från 769 SEK.

Rensa upp dina mappar och filer

En sak som kan förbättra prestandan och därmed datorns hastighet är att städa upp dina mappar och filer på datorn. Specifikt betyder det att du bör granska din dator och ta bort allt som inte längre behövs. Du sparar snabbt flera GigaByte i rymden och därmed gör din dator “lättare”, vilket också gör den snabbare. På samma sätt bör du se till att det inte finns några filer och mappar på datorns skrivbord eftersom det också hjälper till att göra det trögt.

Rengör datorn med ett program

Beroende på om du är PC- eller Mac-användare finns det ett stort antal program som kan utföra en programrengöring av din dator. Dessa program innehåller vanligtvis många tillfälliga filer och andra saker som fylls utan att behöva användas, som de sedan raderar. På det sättet blir din din dator optimerad för att fungera snabbare. För PC kan vi rekommendera CCleaner och för Mac kan vi rekommendera CleanMyMac. Båda programmen är gratis, men med fler alternativ om du köper deras Pro-version. På samma sätt är rengöring av datorn något vi här på GladTeknik gör från endast 489 SEK.

1 kommentar
  • Als Alternative haben Sie den Emjysoft Cleaner, der darauf ausgelegt ist, das wirklich Unentbehrliche zu bereinigen, indem er die nativen Windows-Tools so weit wie möglich bevorzugt. Die Philosophie dieser Software ist nicht, möglichst viele Daten zu löschen (Marketingeffekt), sondern das Unentbehrliche mit dem geringstmöglichen Risiko für Ihren Computer zu löschen.