Spillt kaffe i datorn, vad gör jag?

Spillt kaffe i datorn, vad gör jag?

Spillt kaffe i datorn, vad gör jag? 1920 1276 GladTeknik A/S

Å nej. Du visste att det var farligt att ha kaffekoppen så nära din dator och andra elektroniska enheter, men tog fortfarande chansen. Tyvärr hände olyckan och kaffet spilldes på din dator. Du vet att vätskeskador är ett allvarligt problem för datorer och du fruktar att din dator kan sluta fungera eller att den redan har slutat fungera. Vad gör du?

Flytande skador på datorer

Att spilla vätska som kaffe i hans dator är ett vanligt problem som vi ofta hjälper till att åtgärda. Så andas djupt och läs vår rekommendation om hur man ska hantera situationen. Först och främst rekommenderar vi att du slutar använda din dator. Vätskeskador är mycket kritiska för datorer, eftersom vätskan och dess innehåll kan skada elementen inuti datorn. Vissa vätskor är sämre än andra, särskilt de som är söta, men kaffe är också dåligt, särskilt om det finns socker i den. Så stäng av datorn, sluta använda den och stäng av all ström till den. Då rekommenderar vi att du ger din dator första hjälpen i form av att ta bort överflödigt kaffe med en pappershandduk. Var försiktig så att du inte trycker vätskan längre in i datorn eller tangentbordet – så var försiktig. Då kan du sätta din dator torr och eventuellt. vänd den upp och ner så att vätskan kan rinna ut. Det rekommenderas tydligt att du placerar en kökshandduk mellan monitorn och tangentbordet och vänder datorn upp och ner.

När din dator inte längre innehåller mycket vätska och verkar vara torr rekommenderar vi att du lämnar in den till en expert inom vätskeskador, till exempel oss på GladTeknik. Vi säger detta eftersom det kan vara frestande att snabbt sätta på din dator igen och använda den som om ingenting hade hänt, men även om inget kaffe definitivt droppar ut ur din dator kan det fortfarande finnas vätskerester inuti den eller saker som har tagit skada. Det kan till exempel börja rosta på insidan om det inte rengörs så snart som möjligt. Därför bör en expert titta på det och se till att maskinvaran inuti inte har skadats eller kommer att skadas, samt se till att data (dina filer, bilder etc.) inte går förlorade.