Varför är min dator bullrig?

Varför är min dator bullrig?

Varför är min dator bullrig? 1920 1283 GladTeknik A/S

En av olägenheterna som kan uppstå vid en dator är buller. Vissa kommer att upptäcka att datorn är bullrig och varm. De flesta datorer kommer att ha driftsljud, men om det finns en betydande mängd buller kan det finnas ett eller flera problem som bör lösas för att korrigera genen och för att undvika ytterligare problem i datorn. I det här inlägget ger vi några råd om hur du kan undvika buller från din dator.

Detta kan bero på hög strömförbrukning

En dator använder extra ström om den har speciella resurskrävande processer. Det kan till exempel vara spel, särskilt tunga program, många öppna flikar i webbläsaren eller en virvel av allt. Hög strömförbrukning orsakar mer värme inuti datorn, vilket resulterar i att fläkten inuti datorn måste gå på en högre nivå. Ju mer tryck det är på fläkten, desto mer ljud kommer det att generera. Du kan därför med fördel undersöka om det finns program eller processer som bör stängas för att minska värmeavledning och därmed bullret från kylaren. På en Mac kan du öppna Activity Monitor i applikationslistan för att se vilka processer som använder mest datorkraft. På PC / Windows kan du kontrollera jobblistan (Ctrl + Skift + Esc) för samma.
Undvik också att placera datorn på obekväma platser där luften är varmare eller där fläkten har svårt att bli av med varm luft. Olämpliga platser kan till exempel vara en fönsterbräda om det är hög sol eller på ett täcke eller en filt.

Håll din dator ren inuti

En dator är notoriskt bra på att samla damm och hår inuti hårdvaran. Det är inte ett problem dagligen, men med tiden kommer det att vara så mycket att kylaren måste arbeta snabbare för att bli av med värmen, vilket i sin tur ger extra ljud. Därför rekommenderar vi att du rengör din dator internt av en specialist ungefär en gång om året datorreparatör. Dammsug aldrig en dator eftersom den kan kortsluta den. I vår verkstad har vi specialutrustning för rengöring av datorer, som vi använder efter att vi har öppnat datorn.