Varför gör min dator konstiga ljud?

Varför gör min dator konstiga ljud?

Varför gör min dator konstiga ljud? 560 420 GladTeknik A/S

Varför säger min dator underliga ljud?

Säger din dator underliga ljud? Det kan finnas många orsaker till att din dator säger underliga ljud och vi kommer att gå igenom några av dem här; vi kommer också att försöka förklara bakgrunden.

furstration

Min dator pipar

Det kan finnas flera orsaker till att din dator ger ifrån sig pipande ljud. Pipande ljud kommer vanligtvis från moderkortet och försöker indikera att det finns komponenter som inte är korrekt installerade eller andra fel. Dessa komponenter kan variera. Det kan vara att moderkortet har stött på ett problem och försöker kommunicera vad problemet är. Det kan till exempel vara att ett RAM-chip inte är korrekt installerat. Dessa pipande ljud kan avkodas och hittas på moderkortets tillverkares webbplats.

Min dator gör en brusande ljud

Precis som ovan kan det finnas flera orsaker till att en dator gör ett brusande ljud. Vi kommer att gå igenom några möjliga orsaker.

Det kan till exempel bero på att något blockerar en kylare, lösa skruvar eller spoleljud. Det kan också vara att din PSU (strömförsörjning) drar för mycket ström. Om du har en dator med CD-enhet kan det också vara CD-enheten som gör ljud. Generellt sett kan det vara många interna hårdvarukomponenter som kan göra ljud om de har fel.

En orsak till att de kan göra annorlunda ljud än vanligt kan vara att det har kommit för mycket damm på fläkten och det kan ge obalanserade fläktblad. Det kan också bero på att din dator når för hög temperatur, så fläktarna behöver jobba extra mycket. En bullrig fläkt är mycket vanligt om man inte kommer ihåg att rengöra dem.

Detta kan också bidra till att öka strömförbrukningen på din dator. Se hur du undviker det i följande blogginlägg: Så här rengör du din dator. Här kan du se hur du rengör din dator och varför du bör komma ihåg att hålla den ren.

fans

Om du vill få din dator undersökt eller rengjord, kan du kontakta oss här