Vilket antivirusprogram är bäst för PC?

Vilket antivirusprogram är bäst för PC?

Vilket antivirusprogram är bäst för PC? 1920 1324 GladTeknik A/S

Det finns många antivirusprogram på marknaden, vissa är gratis och andra kräver licens. Men inte alla antivirusprogram är lika, så det spelar ingen roll vilken du använder om du vill ha maximalt skydd. I det här inlägget kommer vi att guida dig genom möjligheterna och ge vår rekommendation.

Varför antivirus?

Du kanske undrar om antivirus fortfarande behövs. Det var något vi hörde mycket om en gång, men inte i samma utsträckning längre. Det korta svaret är ja. Bra antivirusskydd är fortfarande viktigt att ha. Skuggiga människor som utvecklar datavirus blir mer och mer kreativa och det är därför viktigt att ha ett bra antivirusprogram som kan hålla jämna steg med hotet. På samma sätt är det ofta vi människor som oavsiktligt tillåter virus och skadlig kod att komma åt våra datorer, till exempel om vi klickar på en felaktig länk i ett e-postmeddelande eller laddar ner en infekterad fil från en webbplats. Dessa saker kan lätt se helt legitima ut, även om de är infekterade filer eller virus som infekterar din dator. I värsta fall kommer dessa att förstöra eller låsa din dator och kräva en lösen, precis som man har sett med både stora och små företag, liksom många privatpersoner.

Är gratis antivirus tillräckligt bra?

Det finns både gratis antivirusprogram och några att betala för. Så en uppenbar fråga är om de gratis programmen ger tillräckligt skydd. Vår rekommendation är att du i princip prioriterar att köpa ett bra antivirusprogram. Om du insisterar på att använda en gratis lösning rekommenderar vi Windows Defender, som ingår i Windows. De köpta programmen ger dock ett starkare och bredare skydd. De kostnadsfria programmen ger vanligtvis bara ett mycket grundläggande skydd. Vi rekommenderar också att du håller dig borta från antivirusprogram som McAfee, AVG och Avast, eftersom vi ofta ser att de tar bort Windows-filer och orsakar systemfel i Windows. Det finns ingen garanti för att ett köpt antivirusprogram skyddar dig från allt, men du ger dig själv och din egen IT-säkerhet de bästa förutsättningarna för optimalt skydd på detta sätt.

Vilket antivirus är bäst?

Det finns många åsikter om vilket antivirus som är bäst. Vår rekommendation är BullGuard eller Kaspersky Anti-Virus, som upprepade gånger har utsetts till det bästa antivirusprogrammet på marknaden i flera media. Kaspersky antivirus finns i tre utgåvor; Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security, Kaspersky Total Security. Den senare är lösningen med absolut flest funktioner.
Vi är BullGuard-partners, så om du är intresserad av ett riktigt bra antivirusprogram för din dator, uppmuntrar vi dig att kontakta oss för att höra om eventuella rabatter och specialpriser. Du kan också ladda ner en testperiod för BullGuard här.

Det finns många bra antivirusprogram på marknaden, men man bör vara medveten om att inte alla görs lika. Det finns till exempel några som av misstag raderar viktiga Windows-filer eller något annat än virus eller skadlig kod. Detta är verkligen riskabelt, eftersom det kan betyda att ditt operativsystem (Windows) plötsligt inte fungerar optimalt eller att du förlora filer eller program som är viktiga för en. Därför måste man välja sitt antivirusprogram noggrant.

Behöver du hjälp med att välja eller installera det bästa antivirusprogrammet på din dator du är välkommen att kontakta oss.