Datoroptimering
Har din gamla dator blivit långsam och trög? Har du hela tiden slut på utrymme eller datorkraft? Våra skickliga tekniker kan hjälpa dig att göra din gamla dator lika bra som ny.

Datoroptimering – en riktigt bra idé

Här på GladTeknik fokuserar vi på att hjälpa till med datoroptimering. Om du sitter och tycker att det låter konstigt, föreställ dig följande.

Därför måste din dator optimeras

Du sitter antingen hemma eller på kontoret och jobbar när du öppnar ett program på din dator. Programlogotypen visas på skärmen och du väntar på att programmet ska vara klart för användning. Datorn är lite långsam, så istället för fem sekunder kan det ta 10 eller 15 sekunder. Det är ett minimalt slöseri med tid, som kanske inte låter så mycket. Men under dagen finns det många av dessa – och det kan sluta med en total tidsförlust på 10 minuter.

Återigen, att tappa tio minuter på en vanlig arbetsdag kanske inte låter så mycket. Men om du beräknar 10 minuter på 200 arbetsdagar är det en total tidsförlust på 33 timmar. Och det blir bara värre ju längre tiden går.

Därför erbjuder vi dig, antingen som privat kund eller företag, att optimera din dator så att slöseriet med tid är så liten som möjligt.

Optimering af din Computer

GladTeknik hjælper med optimering af computer!

Datoroptimering – vad och hur?

Även om exemplet ovan var för en helt vanlig stationär dator har vi på GladTeknik flera års erfarenhet av att optimera inte bara datorer utan också flera olika typer av datorer och enheter. Nedan ser du till exempel vilka enheter vi kan optimera. Vi optimerar:

Om du är osäker på om vi kan optimera din enhet, då kontakta oss – vi är alltid redo att hjälpa!

Det sätt vi vanligtvis gör datoroptimering på är att uppgradera hårddisken. Den nya Samsung 960 Pro och Intel Optane använder markant förbättrade hårddiskar, som läser data med en hastighet på ~ 3200 MB/s. Jämfört med vanliga Solid State-hårddiskar, som endast arbetar med 520-600 MB/s, finns det mycket att vinna på att uppgradera till en nyare hårddisk – och det finns ännu mer att ladda ner om din dator är utrustad med en normal klassisk hårddisk som bara läser med 60 MB/s.

Ska vi optimera din dator?

Om du tycker att din dator är lite långsam, låt oss optimera den åt dig! Klicka på vår bokningssida och kontakta oss via telefon, e-post eller vårt kontaktformulär – det finns gott om tid att spara och vi kommer att ge dig ett bra erbjudande!
Snabb, effektiv och kanongod service

Behöver du hjälp med att radera alla spårningskakor på min dator. Jag ringde GladTeknik, som omedelbart och snabbt hjälpte mig med det. De optimerade också min dator, rådde mig och visade mig hur man gör det själv i framtiden. Bra service.


5 / 5 stjärnor

Stig Kromann