Moderkort reparation
Är moderkortet på din dator trasigt? Vi reparerar moderkort i alla datorer, vilket ofta är billigare än ett utbyte. Om det inte kan räddas kan vi hjälpa till med ett bytte.

Låt oss reparera datorns moderkort

Moderkort, logikkort – kärt barn har många namn. Moderkortet är den enhet i din dator som binder samman alla hårdvarukomponenter och är på ett sätt den viktigaste enheten i datorn. Liksom andra enheter kan dock ett moderkort gå sönder. Många människors första reaktion kommer att vara att antingen köpa en ny dator eller byta ut moderkortet, men det kan faktiskt ofta löna sig bättre att reparera moderkortet – och det är precis vad vi kan hjälpa dig med. Vi har lång erfarenhet av att reparera moderkort. Förutom vår höga professionella nivå erbjuder vi grundläggande hantering från vår huvudverkstad i Köpenhamn. Det blir inte lättare.

Oavsett om du har en stationär eller bärbar dator, Mac eller PC, kan vi i de flesta fall reparera moderkortet. En reparation av moderkortet i din dator sker genom att först utföra en felsökning där vi identifierar de defekta komponenterna på moderkortet. De defekta delarna byts sedan ut mot nya som löds med specialutrustning. Delar som kan bytas ut kan till exempel vara IC-kretsar, förstärkare, säkringar, kondensatorer etc.

Reparation af mother board

Reparation af logic board

Tecken på moderkortsproblem

Det kan vara svårt att veta om moderkortet är orsaken till problemen du har med din dator. Det finns dock ett antal typer av fel där moderkortet kan vara den problematiska komponenten. Det kan till exempel vara:

  • Datorn startar inte
  • Det finns en konstant svart skärm
  • Svagt eller inget ljus på skärmen
  • Problem med ström eller batteri
  • Problem med tangentbord eller mus
  • Att datorn stänger av sig själv

Även om din dator har ett eller flera av ovanstående problem är det inte säkert att det är moderkortet som är problemet. I vilket fall som helst börjar vi med en felsökning av datorn. I den här processen får vi reda på exakt vad datorn misslyckas med och hur man åtgärdar det. Det är också i denna process som vi får reda på om det är moderkortet som skapar problemet.

Vi reparerar på komponentnivå

På GladTeknik reparerar vi ditt moderkort eller logikkort på komponentnivå när det är möjligt och mest fördelaktigt för dig. Tyvärr ersätter de flesta datorreparatörer bara hela moderkortet, vilket är mycket dyrare än att reparera de enskilda komponenterna som är felaktiga. Vårt sätt att reparera moderkort och logikkort är således en stor fördel för både det pris som reparationen kostar dig och inte minst för miljön. Det finns inget behov av att byta ut hela moderkortet om det bara är 10 % som kräver reparation.

Varje fall kräver en specifik bedömning och vi rekommenderar därför att du kontaktar oss och får ett avtal om inlämning. Grundläggande hantering av ärendet ingår vid inlämning i vår verkstad och om en utökad felsökning är nödvändig kommer du att informeras om detta innan vi börjar. Efter analysen får du naturligtvis ett specifikt erbjudande du kan ta ställning till.

reparation af bundkort og logic boards

reparation på komponent niveau

reparation af computer komponenter

computer reparationer

Frågor och svar

Vad är ett moderkort?
Ett moderkort är ett kort inuti datorn som fungerar som den centrala enheten som ansluter alla andra komponenter. Det är därför förmodligen den viktigaste enheten i din dator.

Hur uppstår moderkortsfel?
Det kan förekomma på många olika sätt. I många fall är det en vätskeskada där vatten eller annan vätska har spillts in i datorn. Naturligtvis påverkar detta också moderkortet och kan till exempel få det att kortsluta, rosta eller liknande. Andra saker kan vara till exempel defekta delar på moderkortet, blixtar och slitage.

Är det värt att reparera moderkortet?
Ja, det är oftast billigare att reparera moderkortet än att byta ut det helt eller köpa en ny dator. Med vår inkluderade grundläggande hantering vid inlämning i Köpenhamn har du inget att förlora genom att låta en fackperson ta en titt på din dator.

Är moderkort och logicboards samma sak?
Ja, det är detsamma. Bara olika namn. Termen logicboard uppfanns av Apple, men i praktiken är det detsamma.

Ska vi ta en titt på datorns moderkort?

Våra specialister är redo att hjälpa dig med din dator. Kom ihåg att vi alltid erbjuder gratis felsökning från vår verkstad. Gå till vår bokning och ring oss, skicka ett mejl eller fyll i ett kontaktformulär – vad som passar dig bäst. Då kan vi ge dig ett bra erbjudande!
Min dator gick i udu på en tråkig torsdag och jag bestämde mig för att ringa Gladteknik efter att ha provat det själv, de var snabba att komma ut och titta på det trots att tekniker faktiskt hade ledigt och satt med sin familj. Teknikern satt med min dator i drygt 45 meter varefter vi bestämde oss för att det var lättast om teknikern tog hem skrivbordet hem, efter en dag fick jag ett mejl med vad som kunde ha gått fel och leverans av PC 5/5 stjärnor härifrån till sätta sina kunder först, snabb service med ett leende och en bra chatt. Tack för hjälpen, GladTeknik.


5 / 5 stjärnor

Marius Jasinske