Google Analytics 4

Google Analytics 4

Google Analytics 4 1920 1080 GladTeknik A/S

Vad är Google Analytics 4?

Google Analytics 4 (GA4) är den senaste versionen av Analytics. Denna nya version av Analytics har varit under utveckling länge och från juli 2023 kommer det inte att finnas längre stöd för äldre versioner av Analytics, som exempelvis Analytics 3.

Dessutom finns det både nya funktioner och uppdaterade funktioner från Analytics 3 som gör det enklare att lära känna sina kunder.

Varför byta till Google Analytics 4?

Du kommer att lära känna din kund bättre, det kommer att finnas reducerat stöd för äldre versioner av Analytics efter juli 2023 och det kommer att finnas flera nya funktioner tillgängliga i GA4.

“Information om dina användare” innebär att du får mer information om den resa dina användare gör på din webbplats. Här är några av de nya funktionerna som GA4 kommer att erbjuda:

     • Framöver kommer det att vara möjligt att hämta händelsesbaserade data istället för sessionbaserade data. Det innebär att du kan få data från specifika användarinteraktioner, som exempelvis klick på länkar. Om du vill ha mer information om vad “händelser” är kan du läsa mer här på Googles sida om händelser.
     • Det kommer att finnas nya sekretessinställningar som gör det möjligt att göra vissa mätningar utan behov av cookies.
     • Data kommer att samlas in från webbplatser och appar för att ge en bättre förståelse för användarresan.
     • Det kommer att finnas ett prognosverktyg tillgängligt för att ge vägledning utan behov av komplexa modeller.
     • Du kommer att kunna integrera medieplattformar för att få mer relevanta data.

Hur byter jag till Google Analytics 4?

För att byta till GA4 behöver du redan ha ett Analytics-konto. Du kan skapa ett konto på Google Analytics webbplats med ditt befintliga Google-konto. Om du inte har ett Google-konto kan du skapa ett. Sedan kan du hitta Analytics 4 i ditt administrationsverktyg. Det finns längst ner på sidan i vänstra sidofältet.

Tillgänglighet

Google Analytics 4 är tillgängligt för de flesta plattformar. Om du har en CMS, som exempelvis WordPress eller Squarespace, kan du förmodligen byta till GA4. För att ta reda på om ditt CMS stöder Analytics 4 kan du kolla den lista som öppnas när du klickar på denna länk.

Om du vill läsa mer om Google Analytics 4 kan du öppna denna länk till Googles egen sida om ämnet i en ny flik.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias