560 420 GladTeknik A/S

Vad ska den användas till?

Överväger du att köpa en ny dator? Du har förmodligen redan en idé om vad du ska använda den nya datorn till. Men innan du ger dig ut och köper en, bör du kontrollera om den kan göra allt du behöver den till, eller om du slutar köpa en dator som är för dyr i förhållande till dina behov.

Ska datorn användas för skolan eller jobbet, då är det förmodligen inte en bra idé att köpa en stationär dator, eftersom den behöver kunna transporteras runt. Nedan kan du se några få förslag du kan överväga att kolla upp innan du köper en ny dator.

    • Datorn måste hålla ström länge. Detta är viktigt eftersom du som elev eller anställd ofta hamnar i situationer där du inte är nära en strömkälla och måste kunna arbeta hela dagen.
    • Om du behöver multitaska, som att läsa, arbeta och lyssna på musik samtidigt? Då är det en bra idé att hitta en dator med tillräckligt med RAM och en bra CPU.
    • Är ditt studium eller jobb beroende av att du kan redigera bilder, eller behöver du titta på din dator under långa perioder? Då kan det vara värt att investera i en dator med bra färggenomföring och en skärm med hög upplösning.

Dessa är några viktiga punkter men långt ifrån de enda. Det kan även vara så att du arbetar med stora filer, som videor, och behöver mycket lagringsutrymme. Kanske hanterar du stora Excel-ark och behöver en kraftfull processor som kan hantera dem.

Som du säkert kan se kan det vara en djungel att veta vad du behöver, och det kan kräva mycket tid, vilket du kanske inte har. Vad gör du då? Innan du spenderar mycket pengar på en ny dator, eller kanske slutar med att spendera för lite pengar på en dator som inte kan göra allt den behöver, kan du kontakta oss. Det kan du göra genom att klicka på knappen “Kontakta oss” nedan:

Hos GladTeknik har vi många års erfarenhet av datorer och kan dela med oss av vår expertis till dig och hjälpa dig att hitta precis rätt dator för dina behov.

Hur länge ska den hålla?

Som datarådgivare har vi unik insikt i vilka datorer som ofta går sönder, men också vilka som håller. Om du vill att en dator ska hålla länge kan det vara en bra idé att se till att investera i en maskin som du kommer att kunna använda under många år framöver. Det kan du göra genom att kanske investera lite mer i en bättre dator än du hade planerat, eftersom du då kanske kan använda den under en längre tid.

Inte alla datorer behöver bytas ut.

Om anledningen till att du behöver en ny dator är att den gamla har gått sönder, kan du kanske välja en mer hållbar lösning och få den gamla reparerad först? Du kan läsa mer om det i det blogginlägg som öppnas i en ny flik när du klickar på den här länken. Det lönar sig oftast bättre att reparera sin dator än att byta ut den. Det är ofta billigare att byta ut en liten defekt del än att köpa en helt ny maskin.

Har den gamla blivit långsam och låter den mycket? Då kan det vara så enkelt som att den behöver rengöras och få ny kylpasta.

Behöver datorn komma in till oss? Då kan du kontakta oss eller skapa ett ärende direkt genom att klicka på någon av knapparna nedan. Då kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias