iOS 16 vad är nytt?

iOS 16 vad är nytt?

iOS 16 vad är nytt? 560 420 GladTeknik A/S

iOS 16 vad är nytt?   

iOS 16 är Apples senaste systemuppdatering som kommer i september. I den här bloggposten går vi igenom de senaste funktionerna och uppdateringarna som kommer i iOS 16.

 

Låsskärm 

Ett av fokusområdena för iOS 16 har varit att kunna göra saker från låsskärmen. En av de nya sakerna på låsskärmen blir utökad personlig anpassning, som att lägga till widgets eller ändra typsnitt. Dessutom kommer det att läggas till live-aktiviteter och notifikationer som gör det möjligt för dig att följa live-sändningar som sport eller aktier.

Fokus 

Apples Fokusfunktion är redan ganska ny, men kommer i iOS 16 att uppdateras för att bli mer strömlinjeformad och enklare att komma åt från låsskärmen. Dessutom kommer Apple att lägga till Fokusfilter, som kommer att göra det möjligt att dölja störande innehåll i Apples egna appar och tredjepartsappar. Apple beskriver det som att du till exempel kan stänga av notifikationer för din arbetsmail men inte din privata mail eller vice versa.

Foton 

Foton kommer att uppdateras med nya delningsmöjligheter. Du kommer i framtiden att kunna skapa gemensamma fotobibliotek där du kan dela bilder med resten av familjen. Fotobiblioteket uppdateras automatiskt när du eller någon annan uppdaterar eller lägger upp bilder. Biblioteket kommer inte bara att uppdateras när du laddar upp nya bilder, utan också när du redigerar bilder.

iOS photos

Meddelanden 

Det finns stora nyheter för meddelanden och det kommer några efterfrågade funktioner. Framöver kommer du att kunna redigera meddelanden eller ångra sändning efter att du har skickat dem. Om du är upptagen och inte hinner svara på ett meddelande kommer du i framtiden kunna markera meddelandet som oläst även efter att du har läst det. En stor nyhet i iOS 16 är den nya funktionen SharePlay. SharePlay blir en funktion som låter dig dela media live som att titta på film eller lyssna på musik med dina vänner.

AI

Nya AI-funktioner i iOS 16. LiveText blir en ny funktion som låter dig stoppa en video och kopiera, översätta och söka text direkt från en video. Det enda du behöver göra är att pausa en video och du kan ta texten därifrån. Samma sak kommer du också att kunna göra med bilder. Dessutom kommer du nu kunna isolera motiv från bilder eller helt ta bort dem.

Andra viktiga uppdaterade funktioner  

    • I ApplePay kan du nu kolla dina kvitton och spåra beställningar 

    • Uppdatering av Hem
  • I framtiden kommer säkerhetsuppdateringar att komma löpande och inte bara i vanliga uppdateringar. Syftet är att skydda mot säkerhetsproblem .