Min iMac-skärm har ränder, vad gör jag?

Min iMac-skärm har ränder, vad gör jag?

Min iMac-skärm har ränder, vad gör jag? 1440 810 GladTeknik A/S

Min iMac-skärm har ränder, vad gör jag?

iMac är Apples stationära dator, som finns i många hem och på många kontor. Det är en dator där datorn och skärmen är en enhet. Precis som andra skärmar kan iMac-skärmar få problem, som exempelvis plötsliga ränder på skärmen. Här är vad du kan göra om det gäller dig

Lodräta ränder på iMac-skärmen

Ett av de vanligare problemen vi blir tillfrågade om är ränder på iMac-skärmen. Det är inte ett specifikt problem med iMac, utan något som kan uppstå på alla skärmar. Det kan vara en enskild eller flera ränder samtidigt och ibland visas med en färg, som exempelvis en rosa lodrät linje.

Orsaken till sådana ränder på iMac-skärmar kan vara att den har blivit skadad, såsom om den har välts omkull eller om det har uppstått en lös anslutning inuti. Om det är en lös anslutning kan det oftast åtgärdas genom att byta kabeln, vilket även är billigare än att byta ut hela skärmen eller genomföra en större iMac-reparation.

Det kan också bero på problem med grafikkortet eller ett RAM-fel. I sådana fall kan det vara nödvändigt att reparera eller byta ut dessa komponenter.

Om problemet uppstod på grund av fysisk skada, som om din iMac har välts omkull eller fallit från bordet, är skadan ofta mer omfattande än en lös anslutning och kan kräva mer arbete. I praktiken är detta något vi tar reda på vid felsökning.

Skärmflimmer på iMac-skärmen

En annan typ av skärmproblem som inte är exakt ränder, men som ofta kan förekomma samtidigt, är skärmflimmer. Det innebär att själva bilden på skärmen “flimrar”, vilket är mycket irriterande. Återigen kan lösningen vara att åtgärda en lös anslutning i iMac-enheten. Det kan också vara nödvändigt att kontrollera programvarufel och eventuella uppdateringar, även om det inte är den vanligaste orsaken.

Behöver du hjälp med din iMac?

Om du har problem med skärmen på din iMac är du välkommen att kontakta oss med dina frågor, eller så kan du helt enkelt skapa ett ärende här på vår webbplats och sedan lämna in din dator så tar vi en titt på den.

Vi ger alltid en icke-bindande offert innan vi börjar med arbetet, så att det inte blir några obehagliga överraskningar.