Två förbises saker som kan göra din bärbara dator mycket snabbare

Två förbises saker som kan göra din bärbara dator mycket snabbare

Två förbises saker som kan göra din bärbara dator mycket snabbare 1920 1440 GladTeknik A/S

De flesta vill ha en snabb bärbar dator som fungerar smidigt utan lång väntan varje gång du klickar på något eller måste ladda något, oavsett om det finns på internet eller på själva datorn. Lösningarna som folk oftast tittar på är saker som att köra ett rengöringsprogram på datorn som rensar filer, cachning och program som inte längre används, eller att de sätter in mer RAM i sin dator. Idag kommer vi att prata om två ofta förbises saker som kan göra din gamla dator mycket snabbare.

Byt hårddisk till en SSD-hårddisk

Hårddisken är en viktig del av din dator där filer och program lagras. Men inte alla hårddiskar är byggda desamma, långt ifrån! En långsam hårddisk kan faktiskt innebära att din dator fungerar betydligt långsammare eftersom den spenderar längre tid och mer resurser på att använda hårddisken, till exempel när du öppnar mappar, filer, söker efter något, startar ett program och så vidare.
Lösningen på detta är att ersätta din gamla hårddisk med en SSD-hårddisk. SSD står för Solid State Drive, som kan ersätta din hårddisk (hårddiskenhet) för bättre prestanda. En SSD-hårddisk har ingen rörlig disk eller delar. Istället lagras information på mikrochips, vilket är mycket snabbare än en hårddisk som har en disk och en rörelsesarm. En SSD förbrukar också mindre ström, vilket är bra för datorns batteri och din elräkning. Om du använder en stationär dator kommer det att ha samma fördelar med att ersätta en gammal hårddisk med en SSD-hårddisk.

Byt ut batteri

Precis som hårddisken är ditt bärbara dators batteri en viktig del av dess funktion. Med tiden blir alla batterier tråkiga, vilket innebär att de blir mindre kapabla att hålla på och blir dyrare att använda, men det betyder ofta också att din dator i allmänhet blir mattare eftersom den använder mer ström på batteriet. Därför kan det vara fördelaktigt att byta ut ett gammalt datorbatteri mot ett nytt. På många datorer kan du spåra batteriets skick. På en Mac görs detta genom att hålla ner Alt-tangenten och trycka på batteriikonen högst upp med musen.

Behöver du hjälp med att byta hårddisk eller batteri?

Här på GladTeknik kan vi hjälpa dig Byt ut hårddisken eller batteriet på din bärbara datoreller hårddisken på din stationära dator. Vi erbjuder bra priser och löser uppgiften i 24 av 10 fall på 24 timmar. Förutom ovanstående tips finns det en mängd andra saker man kan göra för att få en snabb dator och få ut mesta möjliga av det. Det är allt vi hjälper till med.