Min bärbara datorskärm är lös, vad gör jag?

Min bärbara datorskärm är lös, vad gör jag?

Min bärbara datorskärm är lös, vad gör jag? 800 600 GladTeknik A/S

Bärbara datorer är extremt praktiska, just för att de är bärbara och lättare att flytta än en stationär dator. Men den mobila användningen av en bärbar dator innebär också att den är mer utsatt eftersom den ständigt flyttas runt, vändas och vrids. En av de särskilt utsatta delarna är skärmen. Med tiden eller vid skada kan den bärbara datorns skärm hamna lös i varierande grad. Många här väljer att köpa en helt ny bärbar dator, men det kan faktiskt i många fall repareras.

Typiska mobilitetsproblem med bärbara skärmar

En sliten eller skadad skärm i en bärbar dator kan manifestera sig på flera sätt. Det kan till exempel vara:

  • Lösa gångjärn
  • Täta gångjärn
  • “Crack” eller “squeak” låter
  • Att skärmen inte kan förbli öppen
  • Att skärmens färger är konstiga när de öppnas
  • Att skärmen inte tänds när den är helt öppen

Ovanstående är bara några av de typiska exemplen vi ser. Om du upplever något annat med din dator är vi mycket glada att ta en titt på den och erbjuda vår lösning.

En lös skärm beror ofta på ett trasigt gångjärn

När den bärbara datorn öppnas ser man ofta snabbt vad problemet egentligen handlar om. I många fall sitter själva skärmens gångjärn fast i en plastbit. Denna plast kan spricka, t.ex. om datorn har träffats. De flesta datortillverkare och reparatörer kommer inte att reparera ett sådant problem, men på GladTeknik kan vi det. Det innebär att du helt undviker att behöva köpa en ny dator, vilket sparar många tusen kronor. Med vår speciella utrustning och procedurer reparerar vi gångjärnet så att det fungerar felfritt igen.

Reparation af hængsel til computerskærm

Ska vi undersöka din bärbara dator?

Har du problem med din bärbara dator eller skärmen i din bärbara dator? Låt oss ta en titt på det. Från vår verkstad i Köpenhamn erbjuder vi gratis grundläggande felsökning och icke-bindande erbjudanden. Det betyder att det inte finns några överraskningar för dig. Detta gäller lösa gångjärn för skärmen, lösa kabelanslutningar, andra problem med datorskärmen och andra typer av datorfel.