Chrome-webbläsaren varnar dig nu för osäkra och stulna lösenord

Chrome-webbläsaren varnar dig nu för osäkra och stulna lösenord

Chrome-webbläsaren varnar dig nu för osäkra och stulna lösenord 1392 870 GladTeknik A/S

Chrome-webbläsaren från Google är en riktigt bra webbläsare som har många smarta funktioner, fungerar snabbt och är mycket mångsidig. Google förbättrar ständigt sin webbläsare och nu har de lanserat en ny funktion som hjälper dig att få säkrare lösenord. Vi kommer att diskutera detta i det här inlägget.

De flesta har hört talas om de många dataläckage och hackerattacker som händer i världen. Vi har också tidigare skrivit om hur man kontrollerar om din information har hackats eller läckt ut, inklusive dina lösenord. Det är mycket lukrativt för cyberbrottslingar att skaffa andras personuppgifter och inloggningsinformation. De kan välja att missbruka informationen själva eller helt enkelt sälja den på den svarta marknaden. Därför är det viktigt som medborgare och datoranvändare att skydda sig så bra som möjligt och komma ihåg deras sunt förnuft, så att du minimerar risken.

I flera år har Google Chrome gjort det möjligt att lagra din inloggningsinformation säkert och krypterad direkt i webbläsaren, vilket gör det väldigt enkelt att logga in eftersom du inte behöver komma ihåg alla dina lösenord. Google och andra har inte tillgång till denna information, det är bara en funktion som underlättar din vardag. Dessutom hjälper webbläsaren dig att skapa nya säkra lösenord med samma funktion – detta rekommenderas starkt, eftersom dessa lösenord vanligtvis är mycket mer avancerade än de du uppfinner. Och eftersom Google Chrome kommer ihåg dem för en, behöver man inte oroa sig för att behöva komma ihåg dem.

Nu tar Google dock steget längre i arbetet med att skydda dig. I version 79 av Google Chrome har de lanserat en ny funktionalitet som innebär att webbläsaren varnar dig i framtiden mot osäkra och stulna lösenord. I praktiken betyder detta att om du använder eller vill använda ett lösenord som har varit en del av en dataläckage någonstans kommer du att få ett meddelande som uppmuntrar dig att använda ett annat och säkrare lösenord. Det här är väldigt smart, eftersom väldigt få människor regelbundet kontrollerar vilka dataläckage som har ägt rum och vilken information det handlar om.

Om du tror att du inte befinner dig i riskzonen i förhållande till att använda ett osäkert lösenord, tar du fel. Alla är i fara. Mer än 4 miljarder har hackats och stulits över hela världen. lösenord det senaste decenniet. Det är 4 miljarder. lösenord som du inte ska välja för dina inloggningar. Dessa läckor har också inträffat på stora välkända webbplatser som LinkedIn, Dropbox, MyHeritage, Kickstarter, Adobe, eBay, Under Armour, Mariott, Facebook etc. Vi rekommenderar därför att du vidtar dina försiktighetsåtgärder för att öka din IT-säkerhet, bland annat genom att utnyttja funktioner som den som Google nu har lanserat för Chrome-webbläsaren.

För att använda den nya funktionen, se först till att du har Google Chrome version 79. För att kontrollera den, öppna Chrome-webbläsaren, klicka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet, klicka på “Hjälp”, klicka på “Om Google Chrome ‘. Om du inte har den senaste versionen av Google Chrome har du samma plats att uppdatera.
Förutom att ha version 79 måste du under inställningarna ge behörighet för webbläsaren att spara och fylla i dina lösenord.

Behöver du hjälp med din IT-säkerhet?

Om du behöver hjälp med att uppdatera Google Chrome till den senaste versionen samt att aktivera den nya funktionen är du välkommen att kontakta oss. Då ger vi dig ett icke-bindande erbjudande om uppgiften. Vi kan också hjälpa dig att öka din IT-säkerhet på andra sätt, inklusive att använda webbkameraöverdrag, bästa antivirusskydd, viruskontroll etc.

Så här fungerar den nya Google Chrome-funktionen

Google själv har gjort en djupgående beskrivning av hur funktionaliteten fungerar. Du kan se det nedan.

Google Chrome adgangskode sikkerhed