Microsoft stoppar stöd för Windows 7

Microsoft stoppar stöd för Windows 7

Microsoft stoppar stöd för Windows 7 2560 1711 GladTeknik A/S

Microsoft har valt att sluta stödja det ständigt populära operativsystemet Windows 7. Om du använder Windows 7, finns det några saker du bör vara medveten om, som vi kommer att gå in på idag.

När slutar Microsoft stödja Windows 7?

Från och med den 14 januari 2020 kommer Microsoft inte längre att stödja eller leverera säkerhetsuppdateringar för datorer som kör Windows 7. Detta innebär i praktiken att det extremt populära operativsystemet, som 2019 hade en marknadsandel på över 32% enligt NetMarketShareöver tiden kommer att fasas ut. Först finns det inget behov av panik, men du bör fortfarande överväga det uppgradera till Windows 10.

Som privatperson måste du se till att uppgradera din Windows till den aktuella versionen. Om du planerar att köpa en helt ny dator inom en snar framtid kommer den förmodligen att vara utrustad med Windows 10, såvida det inte är en gammal modell som har funnits på hyllan i flera år.

Om du är anställd i ett företag med en gemensam IT-infrastruktur måste du kontrollera med IT-chefen hur du uppgraderar Windows.

Kommer Windows 7 att fortsätta att fungera?

Ja, Windows 7 fortsätter att fungera även om Microsoft stoppar sitt operativsystemsstöd och inte längre ger säkerhetsuppdateringar. Men på lång sikt kommer detta att innebära att användare av Windows 7 kan vara mer sårbara när det gäller IT-säkerhet än de som använder Windows 10, vilket är Microsofts nuvarande operativsystem. Detta bör tas på allvar, eftersom god IT-säkerhet är viktigare än någonsin tidigare.

Behöver du hjälp med att uppgradera till Windows 10?

Om du vill ha hjälp med att uppgradera till Windows 10 eller annat hjälp för PC, är du välkommen att kontakta oss för ett specifikt erbjudande. Naturligtvis ser vi till att säkerhetskopior tas i samband med uppgraderingen så att dina filer och data är säkrade.