Den danska Elon Musk

Den danska Elon Musk

Den danska Elon Musk 560 420 GladTeknik A/S

Den danska Elon Musk

Om du följde DR1 igår såg du GladTekniks grundare och ägare, Mathias Emil Nielsen, delta i Lejonkulan. I programmet säger Jacob Risgaard till Mathias: “Du är ju den danska Elon Musk 🚀”. Vi frågade Mathias, vilka tankar han hade kring Jacob Risgaards kommentar.

Hur var din upplevelse i Lejonkulan?

Det var overkligt. Att stå inför lejonen var en obeskrivlig känsla. Det var också intensivt, eftersom jag stod där i 1,5 timme och fick många frågor. Lyckligtvis var jag väl förberedd och kände att jag hade en bra flyt genom hela min pitch.

Vad tänkte du när Jacob Risgaard sa “Du är ju den danska Elon Musk”?

Jag blev överraskad. Det har jag inte blivit kallad tidigare. Jag tror att Jacob Risgaard sa det eftersom jag presenterade hur GladTeknik automatiserar på ett effektivt sätt. Kanske sa han det också eftersom vi arbetar med IT.

Kan du se liknelsen?

Om jag ska vara helt ärlig så tror jag att det enda jag har gemensamt med Elon Musk är diagnosen “Aspergers syndrom”. Vi är båda exempel på att man kan komma långt trots sina utmaningar. Jag hoppas att det kan visa andra att allt är möjligt när man hittar glädjen i sin passion. För mig är det GladTeknik. Det får mig att känna att jag åstadkommer något gott för andra människor varje dag.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Det är en bra fråga. Jag är bra på att komma ihåg siffror och jag har en stor passion för IT. Jag är lösningorienterad, vilket är en egenskap jag använder på verkstaden varje dag.

Att vara annorlunda ser jag som en fördel. Det gör att mina medarbetare och jag tar oss an uppgifterna på ett annorlunda sätt än andra inom branschen.

Vad ser du mest fram emot i samarbetet med Jacob Risgaard och CoolGroup-teamet?

Jag ser fram emot att lära mig av andra skickliga och kompetenta människor som har mycket kunskap och erfarenhet. Jag tror att vi kan hjälpa varandra genom samarbete. På så sätt kan GladTeknik utvecklas och åstadkomma mer i framtiden.