Ett webbkameraöverdrag är lika viktigt som preventivmedel

Ett webbkameraöverdrag är lika viktigt som preventivmedel

Ett webbkameraöverdrag är lika viktigt som preventivmedel 1920 628 GladTeknik A/S

Ett webbkameraöverdrag har blivit ett oumbärligt tillskott till din dator. Numera hör man nästan dagligen i media om tusentals danskar som har fått utpressnings-e-postmeddelanden från skrämmande personer som hävdar att de har hackat sina datorer och registrerat webbläsarhistoriken och tagit bilder på människor i situationer som de inte vill ska visas på allmänhet. . Många gånger är det rena falska e-postmeddelanden som inte håller, men det är synd att något händer.

Vad är ett webbkameraöverdrag?

Ett webbkameraöverdrag är en liten plastgadget som klistras in på din dator över kameran. Själva skyddets framsida kan flyttas fram och tillbaka, vilket öppnar och stänger kamerans vy. Så när kameran inte används kan man hålla den helt stängd även om kameran aktiveras av andra omvägar.
Vissa väljer att använda alternativa lösningar som gaffatape, filtkuddar eller annat. Men detta är inte praktiskt om du ibland behöver använda din kamera och eventuellt också kan bära på framsidan om den tas av och på igen och igen. Ett webbkameraöverdrag är mycket bekvämare.

Risken att inte ha ett webbkameraöverdrag

Med hjälp av olika metoder, såsom bilagor i e-postmeddelanden, länkar till skadlig kod och liknande, kan hackare få tillgång till sin dator och därmed engagera sig i denna form av utpressning. De kräver ofta penningöverföringar i form av kryptovalutor, vilket gör det svårare för polisen att hitta dem. Som regel hotar utpressare att dela intima bilder med resten av omvärlden, inklusive vänner, familj och arbetskollegor. För många är det ett mycket ångestframkallande scenario och potentiellt något som kan förstöra ens liv – eller åtminstone få det att känna så.
När du inte har ett webbkameraöverdrag saknar du sådana situationer. Speciellt om du inte är mycket IT-kunnig och vet exakt hur du kan undvika det. Ett webbkameraöverdrag skyddar inte en från att bli hackad utan skyddar en från att filmas och övervakas via sin webbkamera – och det är lika viktigt.
Även om du har ett webbkameraöverdrag bör du överväga om du ska agera på det om du får ett e-postmeddelande som hävdar att du har hackat din dator. Om du inte vet vad du ska göra i en sådan situation kan du alltid lämna in det till oss på GladTeknik och få experthjälp.

Köp ett webbkameraöverdrag på GladTeknik

På GladTeknik har vi köpt ett stort antal webbkameraöverdrag som vi säljer för endast 55 SEK per. PCS. från vår verkstad i Köpenhamn.

webcam slider webcam skjuler