Gör din Mac eller PC redo för studiestart

Gör din Mac eller PC redo för studiestart

Gör din Mac eller PC redo för studiestart 560 420 GladTeknik A/S

Är du en av de lyckliga som snart ska börja på en ny utbildning? Då är du säkert medveten om att din Mac eller PC är ett viktigt arbetsverktyg. Det är därför viktigt att den fungerar bra och pålitligt, så att du får ut mesta möjliga av undervisning och uppgifter, och din dator får inte bli ett hinder för dig.

I dagens blogginlägg berättar vi vad du kan göra för att få din Mac eller PC redo för antingen studiestart eller en ny termin.

Varför är datorn viktig för en utbildning?

På de flesta utbildningar används datorer för allt från att ta anteckningar under lektioner till att skriva uppgifter och genomföra undersökningar och vissa tentor. Det är ett verktyg som följer med en genom största delen av utbildningen för många studenter, och det är därför särskilt viktigt att den fungerar som den ska.

För om den inte gör det kan det hända att den kraschar under en tentamen, att alla dina anteckningar försvinner, att batteriet plötsligt inte vill ladda eller är opålitligt eller mycket annat. Vissa situationer kan vara mer kritiska än andra, men det är ingen anledning att ta några risker. Som tur är kan du enkelt få din Mac eller PC redo för studiestart eller starten av en ny termin. På GladTeknik erbjuder vi 20% studentrabatt på datorreparationer.

Byt batteriet

Om din dator har några år på nacken, eller om du upplever att batteriet inte fungerar pålitligt, till exempel om det inte laddar helt upp eller om batteriindikatorn inte är korrekt, är det dags att byta batteri. Det är en relativt billig reparation, men det är viktigt att använda ett batteri som passar den specifika modellen av din dator och att det är av god kvalitet. Våra tekniker på GladTeknik kan hjälpa dig genom hela processen, även att hitta rätt batteri och köpa det om vi inte har det i lager.

Ge datorn en invändig rengöring

Med tiden samlas det mycket damm, smuts och skräp i din dator. Det tränger ofta in i datorn genom luftkanaler mellan tangentbordets tangenter eller andra öppningar. Problemet är att datorn inte kan bli av med allt. Efter några år kan det därför vara lämpligt att rengöra datorn invändigt. Det måste göras med specialutrustning för att säkerställa att datorn inte blir skadad av statisk elektricitet. Du får till exempel aldrig använda en dammsugare, eftersom den kan kortsluta hela datorn. Lämna istället in din dator för en invändig rengöring och låt våra skickliga och specialiserade tekniker göra det åt dig med hjälp av specialutrustning i vår antistatiska verkstad. Det är verkligen viktigt.

Om du aldrig rengör din dator invändigt kommer allt ackumulerat damm, skräp och smuts leda till att datorn blir varmare och därmed behöver den använda extra kraft för att försöka svalka datorn. Det resulterar i en långsammare dator, eftersom den extra kraften borde ha använts till andra processer. En invändig rengöring hjälper alltså även till att förbättra din dators prestanda.

Gör en hastighetsoptimering

Förutom den invändiga rengöringen kan du också göra en optimering av hastigheten på själva mjukvaran. När du använder din dator lagrar den en massa information – både tillfälligt och under längre tid. Det här saktar ner din dator på sikt, och därför är det möjligt att optimera hastigheten med speciella program som kan göra din dator lite snabbare och effektivare. Det finns program du kan använda själv, eller så kan en av våra tekniker hjälpa dig.

Ska vi få din Mac eller PC redo för studiestart?

Står du inför att börja en ny utbildning eller en ny termin på en pågående utbildning?

Låt oss se till att din Mac eller PC blir redo för det, så att du får de bästa förutsättningarna för att få ut det mesta av din utbildning och undviker oro över tekniska problem. Du behöver bara skapa ditt ärende här på vår hemsida och därefter lämna in din dator, så tar vi en titt på den.

Kom ihåg att hos oss får du 20% studentrabatt på datorreparationer.