Har du gett upp din gamla PC?

Har du gett upp din gamla PC?

Har du gett upp din gamla PC? 640 480 GladTeknik A/S

Har du givit upp din gamla dator?

När din dator slutar fungera korrekt kan det vara stressande och frustrerande, och du kanske frestas att gå och köpa en ny. Innan du gör det är det värt att fundera på att reparera den gamla istället. Här går vi igenom några goda skäl att överväga reparation innan du köper nytt.

Pris

I de flesta fall är en reparation av din dator billigare än att köpa en ny, särskilt om din dator bara har ett mindre problem. Dessutom kan en reparation ge din dator en längre livslängd och spara dig mycket pengar på lång sikt.

Miljö

Att köpa en ny dator innebär att bidra till den växande “använd och släng”-kulturen som påverkar vår miljö. Genom att reparera din dator istället för att köpa en ny minskar du den miljömässiga påverkan och främjar hållbarhet.

Dataförlust

Om du köper en ny dator måste du överföra all din gamla data till den nya datorn, inklusive dokument, foton och allt annat som fanns på din gamla dator. Det kan ta lång tid och vara komplicerat. Det finns alltid en risk att du råkar förlora din gamla data.

Potential för uppgradering

Genom att reparera din nuvarande dator får du också möjlighet att uppgradera den. Du kan till exempel byta ut din hårddisk mot en SSD (vilket står för “Solid State Drive”) eller kanske uppgradera ditt grafikkort. Det kan också förlänga livslängden på din dator. Dessutom är en uppgradering billigare än att köpa en ny dator.

Ska vi ta en titt på din gamla dator?

Om vi ska hjälpa dig med din dator, kan du bara skapa ditt ärende här på vår webbplats och sedan lämna in den på vår verkstad så tar vi en titt på den.