Hjälp med VPN

Hjälp med VPN

Hjälp med VPN 512 341 GladTeknik A/S

Hjälp med VPN

På GladTeknik reparerar vi inte bara datorer. Vi erbjuder också andra tjänster inom IT-support, som att installera internet/wi-fi, att installera program och att hjälpa med VPN. Om du har problem med din nuvarande VPN-lösning eller vill börja använda en VPN-tjänst men har svårt att komma igång, kan du kontakta oss idag för hjälp och support.

Vad är en VPN?

Om du inte har erfarenhet av att använda en VPN-tjänst kan begreppet verka lite förvirrande. En Virtuell Privat Nätverk (VPN) är en digital verktyg som krypterar din information och döljer din IP-adress, vilket gör det svårare att följa dina aktiviteter på nätet.

För många människor ger en VPN mer trygghet i deras onlineaktiviteter. Av samma anledning blir det allt mer populärt att använda en VPN-tjänst. Att använda en VPN-tjänst är också helt lagligt och enkelt att komma igång med, eftersom det finns många olika leverantörer. Om du är osäker på vilken VPN-leverantör du bör använda, kontakta oss här idag och få våra rekommendationer.

Fem bra skäl att använda en VPN-tjänst

Det finns många bra skäl till att använda en VPN-tjänst. De fem bästa skälen är:

  1. Du är bättre skyddad mot hackerattacker.
  1. Du är säkrare när du ansluter till offentligt internet/wi-fi.
  1. Du får mer ut av streamingtjänster som Netflix, eftersom du med hjälp av en VPN-tjänst kan strömma utländska filmer och serier i Danmark, och vice versa.
  1. Du undviker i högre grad övervakning, censur och blockeringar.
  1. Din internetleverantör kan inte spåra din surfhistorik.

Om du har frågor om varför just du bör använda en VPN-tjänst, är du alltid välkommen att kontakta någon av våra tekniker på support@gladteknik.se. Vi kan hjälpa och vägleda dig till den bästa lösningen.

Jag upplever problem med min VPN-tjänst – vad gör jag?

Det kan finnas flera orsaker till att du upplever problem med din VPN-tjänst. Här har vi listat de fyra vanligaste felen som kan göra att din VPN-tjänst inte fungerar.

  1. Användningen av VPN kan vara begränsad av det land du befinner dig i eller av din internetleverantör.
  1. Surfhastigheten är för låg. Det kan bero på att den server du har valt är för långt bort, att den är överbelastad eller att din internetleverantör har begränsat din bandbredd.
  1. Kill Switch kan vara aktiverad. Vissa VPN-tjänster har något som kallas en “Kill Switch”. Dess uppgift är att koppla ner din internetanslutning om din VPN skulle sluta fungera. Det säkerställer att du aldrig surfar runt på nätet med avslöjade uppgifter. Kill Switch aktiveras inte igen förrän du har återanslutit till din VPN-tjänst.
  1. Du kan ha blivit utsatt för en hackerattack. Det är svårt att hacka en dator direkt, så det beror troligen på att du har besökt en skadlig webbplats och någon har tagit kontroll över din dator.

Om du har gått igenom punkterna och fortfarande upplever problem med din VPN-tjänst kan det vara nödvändigt att gå djupare in i det. Som tur är har vi skickliga tekniker med många års erfarenhet som är redo att hjälpa dig.

Hjälp från Gladteknik med VPN-tjänst

Våra tekniker är alltid redo att hjälpa dig med din VPN-tjänst. Oavsett om det handlar om att konfigurera tjänsten, lösa problem eller något annat, finns vi tillgängliga.

Gå in på vår hemsida och skapa ett ärende. En av våra tekniker kommer sedan att kontakta dig så snart som möjligt och boka en tid.

Vi ser fram emot att höra från dig.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias