Kan en trasig datorskärm repareras?

Kan en trasig datorskärm repareras?

Kan en trasig datorskärm repareras? 560 420 GladTeknik A/S

Skärmen är en av de mest iögonfallande delarna på en dator, eftersom det är den vi ser på när datorn används. Skärmar är dock också känsliga och kan lätt bli skadade eller gå sönder. När det händer väljer vissa att kasta bort datorn och köpa en ny. Men det är inte nödvändigt. Låt oss förklara varför.

Vanliga skärmproblem

Några av de vanligaste skärmproblem som vi hjälper till med:

  • Skärmen vill inte tända, trots att datorn är på
  • Färger eller streck på skärmen
  • Pixelfel
  • Fysiska skador
  • Inbyggda luftbubblor eller kondens
  • Brottade scharnier
  • Damm, smuts eller insekter som fastnat
  • Förvrängd bild eller skärm som är upp och ner
  • Skärmen fungerar bara om den inte är helt öppen

Särskilt bärbara datorer och deras skärmar är sårbara eftersom de hela tiden flyttas och berörs.

Scharniren på min laptopskärm är bruten

Om scharniren som håller skärmen på din bärbara dator är bruten, kommer skärmen ofta att sitta löst eller inte fungera alls. Om detta gäller för din bärbara dator har du kanske fått höra att det inte går att reparera. Det är inte sant. Det kan faktiskt repareras i många fall om man har rätt utrustning. Och det har vi.

På GladTeknik reparerar vi ofta skärmar på bärbara datorer där scharniren är bruten. Vi gör det med hjälp av ett speciellt material som gör det möjligt att återställa det trasiga och på så sätt få datorn i toppskick igen.

Vi rekommenderar inte att du själv försöker reparera detta. Lämna istället in den till oss så undersöker vi den och ger dig ett kostnadsförslag utan förpliktelser.

Reparation af hængsel til computerskærm

Datorskärm med flimmer eller färger

Ett vanligt problem med skärmar är antingen flimmer eller färger. Färgerna kan vara enskilda ränder eller ett helt lager av färg över skärmen. Det är störande men lyckligtvis något som ofta kan repareras. Ofta är det ett slitet eller defekt kabel inuti datorn. Ibland är det själva skärmen som är defekt och den behöver bytas ut.

computerskærm fejl

Skärmar som bara fungerar om de inte är helt öppna

Ibland får vi datorer in för reparation där skärmen bara fungerar om den inte är helt öppen. På vissa av dessa ser skärmbilden normal ut och på andra visas problemet som nämnts tidigare med flimmer eller färger över skärmen.

I de flesta fall är det en defekt, skadad eller sliten kabel i datorn som behöver bytas ut. Det är viktigt att byta den med rätt kabel och på rätt sätt för att få den bärbara datorn att fungera igen.

Skärmar som inte kan tändas

När skärmen till din dator inte kan tändas kan det bero på olika saker. Därför är det svårt att säga vad problemet är på förhand. Vi behöver se den för att kunna göra en grundlig felsökning. Det kan vara ett problem med antingen hårdvara eller mjukvara. Hårdvaruproblem kan vara en intern defekt, en skadad kabel eller liknande. Mjukvaruproblem kan vara fel i operativsystemet, problem med drivrutiner eller liknande.

För att lösa ditt problem behöver vi se datorn så att vi kan göra en noggrann felsökning.

Macbook vil ikke tænde

Ödelagt glas på skärmen

Om glaset på din datorskärm är skadat, till exempel repor eller sprickor, kan det i vissa fall repareras genom att byta ut glaset. Det beror helt på vilken skärm och dator det är fråga om och hur omfattande skadan är. Ibland behöver själva skärmen (och inte bara glaset) bytas ut.

ødelagt skærm

Behöver du hjälp med din datorskärm?

Har du problem med din datorskärm som du behöver hjälp med? Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Du behöver bara skapa ett ärende här på vår webbplats och sedan lämna in din dator så tar vi en titt på den.

Opkøb af brugte computere

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias