Hur man använder dataräddningsprogramvara

Hur man använder dataräddningsprogramvara

Hur man använder dataräddningsprogramvara 800 531 GladTeknik A/S

Om olyckan är ute och du förlorar filer och annan data på din dator kommer du förmodligen att vilja återställa dessa data. Speciellt om det är viktiga filer som arbetsdokument, skoluppgifter, uppsatsskrivning eller familjefoton. Du kanske har läst att det finns programvara som kan återställa data från din hårddisk – en så kallad dataåterställning. Det låter väldigt trevligt, eller hur? Nej! Det är något du bör hålla dig borta från. Låt oss granska skälen till detta.

Försök inte skadan

När du har tappat bort filer och annan data på din dator kan du vara i en situation där du bara vill hitta en snabb lösning på problemet. Här är programvara en till synes uppenbar lösning för att återställa filer, men det är oerhört viktigt att inte göra skadan. Detta beror på att du som regel bara har ett försök att återställa data. Om du saknar detta eller gör det fel kommer dina förlorade data att vara borta för alltid. Även vanliga verktyg som Microsoft SCANDISK är problematiska eftersom de skriver nya data på den skadade eller raderade hårddisken. Detta tillägg av nya data innebär att det finns en risk att de data som ska återställas kommer att skrivas över permanent.
Likaså kan vidare användning av datorn göra detsamma. Det bästa du kan göra är att sluta använda din dator, stänga av den och lämna in den till en dataåterställningsexpert, som oss på GladTeknik. På det sättet är du säker på att ditt enda tillgängliga försök till dataåterställning har de bästa förutsättningarna och att du inte förvärrar situationen.

Dataåterställning kräver rätt färdigheter

Dataåterställning är inte bara ett knapptryck och lite väntan medan kaffet bryggs. Det kräver en mycket speciell uppsättning kompetenser som bara gör en till en specialist inom dataåterställning. En dataåterställning innefattar bland annat tidigare felsökning och analys, räddning av data, efterföljande bildkopiering till ett nytt medium, räddning av utvalda filer och data eller extrahering av data från virtuella maskiner. Om du inte redan har dessa specialkompetenser, du bör aldrig börja med en dataåterställning. Detta gäller även om du i allmänhet är tekniskt benägen.

Behöver du hjälp med dataåterställning?

Om du läser den här artikeln för att du nyligen har tappat bort data som du behöver spara innan det är för sent kan vi hjälpa dig. Vi har anslutna specialister inom dataåterställning. Stäng bara av din dator och returnera den till vår verkstad så snart som möjligt. Ju tidigare desto bättre.