Kampen mot köp och släng-kulturen

Kampen mot köp och släng-kulturen

Kampen mot köp och släng-kulturen 1000 667 GladTeknik A/S

Kampen mot köp och släpp bort-kultur

Hos GladTeknik är huvudmålet att reparera kundernas elektronik. Vi ser ofta att folk köper en ny dator istället för att få den gamla reparerad. Förutom att det skadar klimatet är det i de flesta fall också dyrare att köpa nytt istället för att få det reparerat. Vi ser också inom vår bransch att det finns en tendens att verkstäder bara beställer nya reservdelar om de gamla är defekta.

Det gör GladTeknik

Att slänga ut trasiga delar är inte alltid den bästa lösningen. Vi kan i många fall – genom att reparera på komponentnivå – rädda enheten och lösa problemet.

Det kan vara en defekt chip på ett moderkort som vissa verkstäder slänger bort. Vi undviker onödig avfallshantering och det kan vara en billigare lösning än att byta ut reservdelen.

Vår reparationsfrekvens ligger på cirka 99,7%. Vi strävar efter att reparera allt vi får in genom dörren och vi siktar alltid på att bli bättre.

Förutom att reparera datorer köper GladTeknik också gamla datorer. Det gör vi av flera anledningar. Även om du tror att din gamla dator bara ska slängas kan vi ofta använda dess delar för framtida reparationer. Det är billigare och sparar tid både för oss och för kunden.

Vi erbjuder också datorer som vi har renoverat och förberett för försäljning. Det är begagnade eller defekta enheter som vi har återställt.

Kampen mod køb og smid væk-kultur

Kampen mot köp och släpp bort-kultur

Det kan du göra

Innan du köper ny elektronik har vi några tips om hur du kan undvika att bidra till köp och släpp bort-kulturen.

  • Kontrollera om din elektronik kan repareras: Du kanske tror att din elektronik inte kan repareras, men vi har elektronikingenjörer som kan lösa även de mest galna uppgifterna.
  • Det kan vara värt det: I de flesta fall kan det vara värt att reparera istället för att köpa nytt. Det kan vara en mer miljövänlig och billigare lösning.
  • Använd garanti och reklamationsrätt: Många är inte medvetna om att det finns garanti och reklamationsrätt för elektronik de har köpt. Därför köper de nytt när det slutar fungera. Om din elektronik slutar fungera bör du undersöka om du fortfarande har garanti och reklamationsrätt.
  • Använd försäkringen: Om du inte längre har garanti eller reklamationsrätt kan du kontakta ditt försäkringsbolag och fråga om de täcker det. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar ditt försäkringsbolag.
  • Köp och sälj begagnat: Istället för att köpa nytt kan du kanske hitta något begagnat istället. Samma gäller när du ska bli av med din gamla dator. Du kan sälja den istället för att slänga den. Vi erbjuder både försäljning och köp av gamla enheter. Genom att köpa begagnat kan du i många fall få mer för pengarna. Istället för att bara slänga kan du sälja din gamla dator och få lite pengar för den istället.

Kampen mot köp och släpp bort-kulturen gäller naturligtvis inte bara elektronik. Det gäller också kläder, möbler och andra produkter. Här finns också möjlighet att köpa och sälja begagnat istället för att slänga bort det.

Ytterligare information

Vill du veta mer om dator- och Mac-reparation?

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias