Kan en vätskeskadad Mac räddas?

Kan en vätskeskadad Mac räddas?

Kan en vätskeskadad Mac räddas? 1920 1080 GladTeknik A/S

Det kan hända även för de bästa. Spill vatten eller andra vätskor i datorn. Oavsett orsaken till olyckan är det en situation som kan kännas enormt stressande. För kan en vätskeskadad Mac sparat alls? Ja, det kan det. Låt oss förklara för dig hur du ska bete dig i en sådan situation.

Vätskeskador är ett vanligt problem

Människor kommer att spilla vätskor i sina datorer oftare än du tror. Det kan vara vatten, kaffe, juice, mjölk, vin eller något helt annat. Ett kort ögonblick av ouppmärksamhet kan leda till olyckan. Vi känner inte till statistik över hur många danskar som kommer att spilla vatten eller något annat i sin Mac, men vi får ofta in datorer (både Mac och PC) i vår verkstad för reparation som bara är vätskeskadade. Och ja, vi kan oftast spara dem.

Vissa vätskor är värre än andra

Du kanske inte är medveten om det, men vissa vätskor är faktiskt mer kritiska än andra för din dator. Din dator är extremt känslig för vätskor, och det är ännu mer riskabelt om vätskan innehåller socker, såsom en läsk eller någon typ av juice. Dessutom kan sockerhaltiga vätskor orsaka andra problem som tangentbordsproblem eller helt enkelt kortslutning av datorn senare. I själva verket är alla vätskor som inte är vatten extra farliga eftersom de innehåller olika saker som kan öka sannolikheten för kortslutning.

Även om datorn fortsätter att fungera efter olyckan ska du inte ta chansen och bara fortsätta använda den. Istället bör du vidta försiktighetsåtgärder för att öka sannolikheten för att din Mac överlever på både kort och lång sikt. Du vill inte att den ska kortsluta senare, rosta eller på annat sätt gå sönder. Det kommer säkert att bli dyrare än att hantera problemet här och nu.

Om du har spillt vätska på din Mac

Om du har spillt vätska i din Mac bör du omedelbart agera på den. Det är viktigt att du vidtar försiktighetsåtgärder för att skydda din Mac och förhindra att den kortsluts eller får mer skada. Vätskeskador är mycket kritiska, eftersom vätskan kan skada maskinvaran i din dator. Om du befinner dig i en situation där du har spillt vatten eller annan vätska på din Mac bör du göra följande:

  1. Stäng av datorn omedelbart (du kan spara ditt arbete först). Ta också bort alla kablar, inkl. laddning
  2. Torka av överflödig vätska om möjligt för att förhindra att den också kommer in i datorn
  3. Vänd din Mac upp och ner (upp och ner) och en kökshandduk eller annat under som kan suga upp vätska
  4. Ta om möjligt bort batteriet. De flesta Mac-datorer har dock inte det här alternativet utan att öppna själva datorn
  5. Låt datorn droppa ut vätska i några timmar
  6. Ring oss och boka tid så sparar vi din Mac

Du kanske har hört från andra att du måste använda ris för att suga ut vätska. Du behöver inte, för det fungerar inte. Åtminstone inte för din dator. Så vi rekommenderar att du följer våra instruktioner ovan.

1 kommentar
  • casino utan licens 11. januar 2022 at 6:00

    I depended on them with stretching a completely valuable authentic piece and they did a remarkable task.