MacBook-tangentbordet fungerar inte, vad gör jag?

MacBook-tangentbordet fungerar inte, vad gör jag?

MacBook-tangentbordet fungerar inte, vad gör jag? 640 426 GladTeknik A/S

Många väljer att köpa en MacBook eller annan Mac eftersom de vill ha en högkvalitativ dator med en fin design och som bara fungerar utan problem. Det är dock inte alltid så att en Mac fungerar smidigt. Det kan finnas olika orsaker till detta, varav de flesta kan åtgärdas med hjälp av en Mac-reparation. En av de typer av problem som vi vill fokusera på är några tangentbordsproblem med vissa MacBook-modeller.

För några år sedan ändrade Apple designen på tangentborden i sina MacBooks. De introducerade det så kallade butterfly-tangentbordet som mekaniskt fungerar lite annorlunda än klassiska tangentbord – vilket borde vara till det bättre när det gäller användarupplevelsen. Det har dock funnits många exempel på att MacBooks har problem med tangentbordet på grund av denna nya typ av tangentbord. Enligt Apple är detta bara en liten andel, så det är inte säkert att alla MacBooks med fjärilstangentbord har problem. I våra workshops får vi dock regelbundet fall med denna typ av problem.

Hur upplevs tangentbordsproblemet?

På Mac-bärbara datorer som MacBookMacbook Air och MacBook Pro modeller med ett problematiskt tangentbord kan uttryckas enligt följande:
– Knapparna upprepas oväntat som om de hålls intryckta eller flera gånger
– Att tangenterna inte svarar
– Att tangenterna inte svarar konsekvent eller som förväntat

Apple kommer sannolikt att släppa fjäriltangentbordet framöver

Det har framkommit i media att Apple troligen kommer att släppa den här typen av tangentbord i framtiden och ersätta den med en extra stark version av den klassiska tangentbordsmekaniken (så kallad saxdesign). I de senaste modellerna har de ändrat materialet som man kan anta att skulle lösa problemet – det finns dock inte tillräckligt med data från tredje parts tester om detta ännu för att kunna bekräfta om det har hjälpt.

Låt oss titta på din Macs tangentbord

Om din Mac har problem med tangentbordet uppmuntrar vi dig att skicka in den för en kontroll. Här kommer vi att utföra en grundläggande felsökning (gratis vid inlämning i vår verkstad i Köpenhamn) och sedan informera dig om vad det kommer att kräva för att rätta till. Vad som specifikt behöver göras varierar från fall till fall. Ibland är det bara en intern rengöring med specialutrustning som krävs, andra gånger byte av enskilda nycklar och underliggande mekanismer, eller något helt annat.

1 kommentar
  • har et problem med at numrene på mit tastatur kun virker til tider hvad kunne problemet være siden at alt andet på tastaturet virker som det skal