Spillt kaffe i datorn, vad gör jag?

Spillt kaffe i datorn, vad gör jag?

Spillt kaffe i datorn, vad gör jag? 560 420 GladTeknik A/S

Åh nej. Du visste att det var farligt att ha kaffekoppen så nära din dator och andra elektroniska enheter, men du chansade ändå. Tyvärr hände det olyckliga att kaffet spilldes i din dator. Du vet att vätskeskador är ett allvarligt problem för datorer och du fruktar att din dator kanske slutar fungera, eller kanske har den redan slutat fungera. Vad gör du?

Vätskeskador på datorer

Att spilla vätska som kaffe i datorn är ett vanligt problem som vi ofta hjälper till att åtgärda. Så ta ett djupt andetag och läs vårt råd om hur du hanterar situationen.

Först och främst rekommenderar vi dig att sluta använda din dator. Vätskeskador är mycket kritiska för datorer eftersom vätskan och dess innehåll kan skada komponenterna i datorn. Vissa vätskor är värre än andra, särskilt de sockerhaltiga, men kaffe är också illa.

Stäng av datorn, sluta använda den och koppla bort all ström. Sedan rekommenderar vi att du ger din dator första hjälpen genom att torka bort överskottsvätska med hushållspapper. Se till att du inte skjuter vätskan längre ner i datorn eller tangentbordet – var försiktig. Vi rekommenderar att du lägger en handduk mellan skärmen och tangentbordet och vänder datorn upp och ner.

Det är viktigt att du agerar och inte bara låter den torka av sig själv. Vi rekommenderar att du så snart som möjligt tar hjälp av en professionell, till exempel oss på GladTeknik. Vi säger det eftersom det kan vara frestande att snabbt slå på datorn igen och använda den som om ingenting hade hänt, men även om det inte droppar kaffe ur din dator kan det fortfarande finnas vätskerester i den eller saker som har skadats.

Till exempel kan den börja rosta inuti om den inte rengörs så snabbt som möjligt. Därför bör en expert titta på den och se till att hårdvaran inte redan har skadats eller kommer att skadas, samt se till att data (dina textfiler, bilder, videor, ja allt du har på din dator) inte går förlorade.

Kontakta oss om olyckan är framme

Våra tekniker är alltid redo att hjälpa till med vätskeskador. Gå in på vår webbplats och skapa ett ärende. Därefter kommer en av våra tekniker att kontakta dig så snart som möjligt för att boka en tid.

Vi ser fram emot att höra från dig.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias