Vatten i datorn, vad gör jag?

Vatten i datorn, vad gör jag?

Vatten i datorn, vad gör jag? 1920 1280 GladTeknik A/S

Vatten i datorn är ett ganska vanligt problem. Vi får regelbundet förfrågningar från personer som har haft vatten i sin PC eller Mac eller andra vätskor för den delen kaffe i datornVatten i datorn kan förekomma på många sätt, men det vanligaste är att du faller över ett glas vatten där vattnet röker förutom datorn eller tangentbordet. Har du precis spillt vatten på din dator? Då ska du inte få panik, utan istället hålla svalt. Din dator kan sparas om du gör nödvändiga saker. Vi kommer att förklara detta i det här blogginlägget.

Gör detta om du spiller vatten på din dator

  1. Stäng av datorn omedelbart och koppla bort strömförsörjningen.
  2. Ta ut batteriet om möjligt.
  3. Ge din dator första hjälpen genom att försiktigt ta bort överflödigt vatten med en pappershandduk. Var försiktig så att du inte trycker in vattnet i datorn.
  4. Vänd din dator upp och ner och lägg en kökshandduk under den så att mer vatten kan ta slut.
  5. Skicka din dator till en expert inom vätskeskador.

När det inte längre rinner ut vatten i din dator och det verkar vara torrt, rekommenderar vi att du lämnar in det till en expert inom vätskeskador – till exempel oss på GladTeknik. Det beror på att det fortfarande kan finnas skräp och fukt inuti datorn som du bara inte kan hända och dessa kan orsaka problem om du bara börjar använda datorn igen. Så håll det borta och skynda dig att boka en ansökan en av våra många workshops. Vi ser också till att dina data, inklusive filer, bilder, dokument etc. inte går förlorade under processen.