6 ytterligare tangentbordskortkommandon för Windows

6 ytterligare tangentbordskortkommandon för Windows

6 ytterligare tangentbordskortkommandon för Windows 2560 1707 GladTeknik A/S

6 ytterligare genvägar till Windows

Som användare av Windows känner du förmodligen till de mest populära genvägarna som Windows-tangent + D för att minimera alla fönster och komma till skrivbordet, eller Alt + Tab för att växla mellan öppna program.

Dessa genvägar är användbara, men det finns fler – mindre kända – genvägar som kan öka din produktivitet och effektivitet på en Windows-dator.

I det här inlägget utforskar vi sex ytterligare genvägar till Windows som du kanske inte känner till.

6 yderligere tastaturgenveje til Windows 2

Windows-tangent + L

Windows-tangent + L: Denna genväg hjälper till att skydda dina uppgifter och din dator när du lämnar skrivbordet. Genom att trycka samtidigt på Windows-tangenten och L låser du din dator och tvingar den att gå till inloggningskärmen. Det är användbart när du lämnar datorn men vill säkerställa att filer och data är skyddade.

Windows-tangent + Skift + S

Windows-tangent + Skift + S: Om du någonsin behöver ta en bild av en specifik del av skärmen är den här genvägen nyckeln. Genom att samtidigt trycka på Windows-tangenten, Skift och S kan du använda Windows klippverktyg för att markera och kopiera valfritt område på skärmen. Du kan snabbt fånga det du behöver och eventuellt dela det.

Windows-tangent + E

Windows-tangent + E: Om du snabbt och enkelt vill öppna Utforskaren i Windows är den här genvägen perfekt. Genom att trycka samtidigt på Windows-tangenten och E öppnas Utforskaren. Du får omedelbar åtkomst till filer och mappar. Du kan enkelt navigera i ditt filsystem, skapa nya mappar eller hitta specifika filer, osv.

Windows-tangent + I

Om du vill öppna Windows Inställningar utan att behöva navigera genom olika menyer sparar den här genvägen tid. Genom att trycka samtidigt på Windows-tangenten och I öppnas Inställningar. Här kan du anpassa olika systeminställningar, inklusive nätverk, ljud, skärm och mycket mer.

Windows-tangent + Skift + vänster eller höger piltangent

Med den här genvägen kan du flytta dina öppna fönster från en skärm till en annan, förutsatt att du använder flera skärmar. Du kan snabbt organisera dem på din primära skärm. Genom att trycka på Windows-tangenten + Skift + vänster piltangent flyttas det aktiva fönstret till den intilliggande skärmen till vänster, medan Windows-tangenten + Skift + höger piltangent flyttar det till den intilliggande skärmen till höger. Samma gäller för pil upp och pil ner.

Windows-tangent + . (punkt)

Windows-tangent + . (punkt): Denna genväg är användbar om du vill infoga emojis eller specialtecken i dokument eller e-postmeddelanden. Genom att trycka samtidigt på Windows-tangenten och punkt införs Windows inbyggda emoji-panel. Du kan söka efter och infoga olika emojis och specialtecken direkt i din text. Det är ett snabbt och enkelt sätt att lägga till kreativitet och uttryck i till exempel e-postmeddelanden utan att behöva leta efter emojis på internet.

Slutsats

Använd och vän dig vid genvägarna. De är värdefulla verktyg i vardagen. Lycka till med att upptäcka och dra nytta av de många funktioner och möjligheter som Windows erbjuder!

Vill du lära dig fler genvägar rekommenderar vi följande blogginlägg om 5 genvägar i Windows.

Om du har problem med ditt tangentbord och vill att GladTeknik hjälper dig kan du skapa ett ärende på webbplatsen och sedan lämna in det till vår verkstad så tittar vi på det.

Du kan också kontakta oss via vårt kontaktformulär, så bedömer vi uppgiften och ger dig ett kostnadsfritt erbjudande.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias