Återställ borttagna filer och bilder

Återställ borttagna filer och bilder

Återställ borttagna filer och bilder 1280 853 GladTeknik A/S

Det kan hända att du råkar radera filer och bilder från din dator av misstag. Kanske trodde du att du redan flyttat dem till en annan plats, eller att du gjort en säkerhetskopia; eller så vet du kanske inte ens vad som hände. Trots det är det en skrämmande situation, för vad gör du för att få tillbaka dina viktiga filer och älskade bilder på din dator? De raderade filerna kan vara allt från skolarbeten, arbetsdokument, semesterbilder, bröllopsinbjudningar och annat. Oavsett vad är det fruktansvärt att förlora dem.

Återställ raderade filer

Om du upptäcker att du – eller någon annan – har raderat filer från din dator som du inte kan hämta från papperskorgen, är det första och viktigaste att du inte sparar nya saker på datorn eller installerar nya program. När du gör det riskerar du att hårddisken skrivs över och möjligheten att återställa de raderade filerna försvinner, eftersom de gamla (raderade) uppgifterna försvinner helt. Vi rekommenderar dig därför att stänga av datorn och lämna in den till oss på någon av våra verkstäder, och så hjälper vi dig så gott vi kan.

Vi har experter inom dataåterställning som vet exakt hur dina filer kan återskapas. Det finns program som lovar att hjälpa till med att återställa raderade filer, men om du inte är expert inom området rekommenderar vi att du inte försöker dig på det, särskilt om det är mycket viktigt att du får dina filer återställda. Det är bättre att lämna in din dator till en expert inom dataåterställning, som exempelvis oss på GladTeknik.

Om dina filer var i molnet

Om dina filer var i molnet, det vill säga online-lösningar som Google Drive, Dropbox, iDrive eller något annat, kan du vanligtvis återställa raderade filer i cirka 30 dagar genom att logga in på ditt konto och hitta funktionen för att återställa dem. Det finns dock ingen garanti, men det är värt att försöka. Ibland kan du även kontakta lösningens tekniska support och få ytterligare hjälp, eventuellt mot betalning. Om du behöver hjälp med att återställa filer från molnlösningar kan vi också hjälpa till med det.