Kan en förlorad dator räddas?

Kan en förlorad dator räddas?

Kan en förlorad dator räddas? 560 420 GladTeknik A/S

Även om de flesta av oss gör vad vi kan för att ta hand om våra saker, inklusive våra datorer, kan du ändå tappa din dator. Ibland undgår du skador, men ibland uppstår det repor eller skador. I den situationen är det uppenbart att fråga om en tappad dator kan räddas. Det tittar vi på i dagens inlägg.

Det kan hända för alla

Att du tappar din dator är inget som bara händer specifika typer av människor. Det kan hända oss alla av misstag.

Ett tapp är inte bara ett tapp, för det finns skillnad på hur datorn tappas, från vilken höjd det sker, vilket material den landar på, vinkeln och mycket mer. Precis som många vet med sina mobiltelefoner, där dessa parametrar också har stor inverkan på eventuell skada.

När datorer tappas, sker det ofta genom att

    • den välter ner från ett bord
    • du snubblar över en sladd
    • du tappar den på väg ut ur bilen
    • någon annan råkar knuffa till dig
    • ett husdjur får situationen att uppstå

Hur det sker, hur datorn är designad och de olika parametrarna i själva tappet har alla inverkan på om det uppstår skada och i så fall hur. Vissa material och designer är till exempel bättre på att motstå stötar än andra. Vissa använder ett överdrag på sina bärbara datorer, vilket ger ett extra skyddsnivå.

Kan den tappade datorn räddas?

Frågan om en dator som har tappats kan räddas beror på vad som har hänt med den. Det korta svaret är dock “ja” – oftast kan den tappade datorn räddas.

De enskilda skadorna som har uppstått kan repareras eller delar kan bytas ut. Det gäller oavsett om skärmen har gått sönder, om en eller flera tangenter har fallit av tangentbordet, om den inte startar eller något annat.

Om du har tappat din dator rekommenderar vi att du låter den undersökas av våra tekniker. Vid en grundläggande hantering tittar vi på den och föreslår vad som ska göras därifrån. Om skadan inte är 100% tydlig kan det vara nödvändigt med en fördjupad felsökning. Det innebär att en av våra tekniker undersöker den mer ingående och även kontrollerar eventuella osynliga skador.

Det slutar med ett erbjudande om reparation av din dator, som du kan välja att acceptera eller inte. Våra skickliga tekniker är alltid redo att hjälpa dig, också när du eller någon annan har tappat datorn.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias