Min Mac kan inte ladda vissa webbsidor, vad gör jag?

Min Mac kan inte ladda vissa webbsidor, vad gör jag?

Min Mac kan inte ladda vissa webbsidor, vad gör jag? 560 420 GladTeknik A/S

Att få tillgång till internet och besöka webbplatser verkar självklart. Men på senare tid har vi haft problem med äldre Mac-datorer som inte kan ladda vissa webbplatser. I dagens blogginlägg berättar vi vad du kan göra för att lösa problemet.

Problem med att ladda vissa webbplatser

När man använder internet och vill besöka en eller flera webbplatser brukar det ske utan problem. Men vissa äldre Mac-datorer upplever ett ovanligt problem där vissa webbplatser inte laddas, trots att internetanslutningen fungerar som den ska och att andra webbplatser kan laddas som förväntat. Det kan vara ett extremt frustrerande och förvirrande problem eftersom det inte är lätt att förstå varför problemet uppstår och vad man kan göra för att lösa det.

På senare tid har vi sett flera reparationer där just äldre Mac-datorer har haft detta problem. Det gäller både iMacs och MacBooks, och gemensamt för dem är att vissa webbplatser helt enkelt inte vill laddas, oavsett vilken webbläsare som används. De vanliga första hjälpen-tipsen, som att starta om datorn, återställa routern, rensa webbläsarcachemin osv., har ingen effekt, vilket man annars skulle förvänta sig.

Ett gemensamt drag för dessa äldre Mac-datorer med problem är att de oftast har MacOS Sierra eller äldre. Det betyder att operativsystemet MacOS inte har uppdaterats på länge. I våra undersökningar och Mac-reparationer ser vi ofta att en uppdatering av operativsystemet löser problemet. Så om din Mac har problem med att ladda vissa webbplatser rekommenderar vi starkt att du ser till att uppdatera operativsystemet. Kom bara ihåg att ta en komplett säkerhetskopia av din Mac innan du gör det – bara för säkerhets skull.

Om du är osäker på hur du tar en komplett säkerhetskopia själv, eller hur du uppdaterar MacOS, rekommenderar vi att du låter oss göra det åt dig. Du behöver bara skapa ett ärende här på vår webbplats och lämna in din Mac till oss, vi tar hand om den och ser till att uppgraderingen är korrekt och självklart testar vi att problemet är löst. Det blir inte enklare än så.