Snabbare och mer utrymme genom att uppgradera till SSD

Snabbare och mer utrymme genom att uppgradera till SSD

Snabbare och mer utrymme genom att uppgradera till SSD 560 420 GladTeknik A/S

Få mer utrymme och en snabbare dator genom att uppgradera till en SSD

Inte tillräckligt med utrymme? Få mer plats och en snabbare dator genom att uppgradera till SSD

Vad är SSD?

SSD står för “Solid State Drive” och har gradvis blivit en premium-version av en standard-hårddisk (HDD), när vi talar långtidslagring – och det med god anledning. Data på en SSD är sparad på mikrochips, vilket gör att det kan finnas en skillnad i storlek och effektivitet jämfört med en HDD. Detta gör dem lämpliga för bärbara datorer och med m.2 formfaktorn, som är mindre, ger de fler expansionsmöjligheter.

SSD

Varför SSD istället för HDD?

Det finns många fördelar med att uppgradera till SSD istället för en HDD. En SSD kommer att göra din PC snabbare än om du sätter en HDD (Hard Disk Drive) i din dator. Inte bara blir din PC snabbare när du använder den, men den kommer också att starta snabbare.

På en HDD är data lagrad på en fysisk skiva, och det är här PC’n måste hitta datan.

Medan en SSD, som nämnts tidigare, inte har en fysisk skiva utan använder mikrochips, vilka är betydligt snabbare. Dessutom använder den mindre ström, vilket är bra både för datorn och för din elräkning. Detta gäller både för din bärbara och din stationära. Förutom att en SSD är snabbare kommer den också att vara mer hållbar än en standard-HDD. Det beror på att en HDD har fysiska komponenter som kan gå sönder, medan en SSD är helt elektronisk.

Lista över fördelar med att uppgradera:

  • Snabbare
  • Använder mindre ström
  • Stötsäker
  • Ljudlösare
  • M2 formfaktor

Rätt kabel är också viktigt. Kanske har du hört om SATA och PCIe? Dessa två typer av kablar har olika hastigheter. SATA är en äldre typ av kabel och är långsammare än PCIe. PCIe har fler dataöverföringsbanor än SATA. Man kan se det som att SATA är en trafikerad enkelriktad väg, medan PCIe är en 4-filig trafikerad väg = PCIe har fler banor som data kan köra på.

Önskar du mer utrymme eller att uppgradera kan du kontakta oss för hjälp med att installera och uppgradera din PC.

Hardisk cut in two

Ska vi hjälpa till att kassera den gamla hårddisken eller en gammal SSD? Då kan du besöka vår sida om säker bortskaffande av hårddiskar eller du kan kontakta oss här 💻.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias