Spotifys AI DJ

Spotifys AI DJ

Spotifys AI DJ 560 420 GladTeknik A/S

Spotifys AI DJ

Spotify debuterar med en teknologi de kallar AI DJ. AI står för “artificial intelligence”, det vill säga artificiell intelligens. AI DJ kan lära känna din musiksmak så väl att den kan välja musik åt dig. Den kommer att gå igenom dina nuvarande och tidigare spellistor för att samla in data och sedan ge förslag på vad du skulle vilja lyssna på nu.

Så här fungerar den

Genom att lära känna dig genom din musik kommer AI DJ att lära känna din musiksmak. Sedan kommer den att skanna det senaste, nostalgiska och det du har på “repeat” för att ge dig den mest personliga lyssningsupplevelsen.

Spotify

Med hjälp av Spotifys teknologi, som anpassar innehållet, kommer AI DJ att ge dig en “lineup” av musik som den “vet” att du gillar. Spotify kommer att använda en teknologi som kallas “generativ AI” genom OpenAI-teknologi. Det kommer att hjälpa Spotifys musikredaktörer och AI DJ att ge dig information om den musik du lyssnar på.

När släpps AI DJ i Danmark?

I USA och Kanada har AI DJ släppts i en betaversion för Premium-användare. Den har ännu inte (10 maj 2023) kommit till den danska marknaden.

Om du vill läsa mer om Spotify och AI DJ kan du göra det här:

https://newsroom.spotify.com/2023-02-22/spotify-debuts-a-new-ai-dj-right-in-your-pocket/

Om du vill lära dig mer om AI rekommenderar vi vårt blogginlägg om Möjligheterna med ChatGPT


Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias