Allt du behöver veta om iOS 17

Allt du behöver veta om iOS 17

Allt du behöver veta om iOS 17 750 422 GladTeknik A/S

Allt du behöver veta om iOS 17 

iOS 17 är på väg med många nya funktioner. Apple säger att de kommer att erbjuda en helt ny upplevelse av hur du använder din iPhone. Här går vi igenom några av de nya funktionerna och uppdateringarna. 

Samtal 

I iOS 17 kommer Apple att ändra samtalserfarenheten. Här är några av de funktioner som Apple implementerar med iOS 17:

  • Gör ditt samtal personligt. En av de nya funktionerna i iOS 17 är att du kan anpassa vad folk ser när de ringer till dig. Här kan du till exempel välja att använda din Memoji, en egen vald skrifttyp eller din favoritbild.
 • En annan ny funktion är live-transkribering av röstmeddelanden. Du kommer att kunna se transkriberingen medan den spelas in eller när du lyssnar på den. Du kommer att kunna ta upp telefonen när som helst medan ett röstmeddelande spelas in. 

Meddelanden 

Apple gör meddelanden mer levande, lägger till nya funktioner och gör det enklare att göra de saker du redan gör idag.

  • En ny plus-knapp i iMessage ger dig snabb åtkomst till dina favoritappar. När du trycker på knappen och sveper uppåt kan du snabbt skicka bilder och ljudmeddelanden eller dela din plats.
  • Om du tar emot ett ljudmeddelande kommer det nu att vara transkriberat så att du också kan läsa det.
  • En ny check-in-funktion gör det möjligt att skicka meddelanden till anhöriga eller vänner när du når din destination. Om du inte längre rör dig mot destinationen, kollar den och om du inte svarar skickar den information till vänner eller familj om din plats och din batterinivå. Delad data kommer att vara slut-to-slut-krypterad.
  • En ny catch-up-funktion har lagts till. Det är en pil du kan trycka på under konversationer och den skickar dig till det första olästa meddelandet.
  • Du kan svara på meddelanden genom att svepa på dem.
  • Klistmärkena har uppdaterats. Förutom att klistermärken nu har sin egen plats kan du skapa egna klistermärken från bilder. Håll på ett objekt på en bild och skapa ditt eget klistermärke.

Alt du skal vide om iOS 17 

Mindre uppdateringar

Facetime

Den största uppdateringen är att du kan spela in ett ljudmeddelande eller spela in ett videomeddelande och skicka det som telefonsvarare, ifall någon skulle missa ditt samtal. Meddelandet kan också spelas upp på en Apple Watch.

Interaktiva widgets

Widgets får nya funktioner och uppdateringar. Med interaktiva widgets kan du kontrollera din musik samt släcka och tända ljus i huset direkt från låsskärmen eller hemskärmen.

Autocorrect

Autocorrect får en uppdatering. Förslagen blir mer exakta. Om du ändrar ett ord som autocorrect föreslår, visas en linje under ordet så att du kan se vad som har ändrats. Du kan gå tillbaka till det ursprungliga ordet med ett enkelt tryck.

Maps

Maps ger dig möjligheten att spara områden, så att du kan använda Maps utan att vara på internet. Du kan därför använda navigation för cykling eller bilkörning samt få andra upplysningar i det nedladdade området.

På Apples egen sida kan du läsa mer om ändringarna.