Apple introducerar M2 Ultra

Apple introducerar M2 Ultra

Apple introducerar M2 Ultra 1440 1024 GladTeknik A/S

Apple introducerar M2 Ultra  

Med M1 Ultra och M1 Max har Apple pushat gränserna för vad deras CPU-chips kan. Nu tar Apple detta ännu längre genom att introducera M2 Ultra. M2 Ultra kommer att förbättra prestandan på en Mac ännu mer.

Apple lanserade M2 Ultra, den hittills mest kraftfulla chippen för Mac den 5 juni 2023. M2 Ultra kompletterar M2-familjen och sägs vara den mest effektiva utvecklingen inom chip. Den kommer att implementeras i de nya Mac Studio och Mac Pro som Apple också har presenterat.

M2 Ultra använder UltraFusion-teknologi som förväntas dubbla prestandan genom att kombinera halvledarchippet från M2 Max med M2 Ultra-chippet.

Apple introducerer M2 Ultra  

Så här är M2 Ultra bättre än de andra chipsen 

M2 Ultra ger en betydande förbättring av prestandan för Mac-datorer. M2-chippet blir Apples mest kraftfulla chip. De jämför det med M1 Ultra och M2 Max och nämner de förbättringar som har gjorts.

Här är en lista över förbättringarna:

  • M2 Ultra har 134 miljarder transistorer, vilket är 20 miljarder mer än M1 Ultra.
  • M2 Ultra stöder upp till 192 GB minne, en ökning med 50% jämfört med M1 Ultra och har en minnesbandbredd på 800 GB/s; det är dubbelt så mycket som M2 Max.
  • M2 Ultra har en CPU som är 20% kraftfullare än M1 Ultra, en större GPU som är upp till 30% snabbare och en Neural Engine som är upp till 40% snabbare.
  • M2 Ultra har en medieenhet som är dubbelt så effektiv som M2 Max, vilket säkerställer snabb ProRes-ackelaration. ProRes är en serie intermediära codecs, vilket innebär att de är avsedda för användning vid videoredigering och inte för praktisk användning av slutanvändare.
  • Sammanfattningsvis representerar M2 Ultra en betydande framsteg inom prestanda och effektivitet för Mac-datorer, särskilt de två nya stationära modellerna: Mac Studio och Mac Pro.

Ytterligare läsning

Vill du veta mer om:

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias