Mac startar inte efter uppdatering till MacOS Monterey

Mac startar inte efter uppdatering till MacOS Monterey

Mac startar inte efter uppdatering till MacOS Monterey 560 420 GladTeknik A/S

Apple har släppt sitt senaste operativsystem kallat MacOS Monterey. Denna uppdatering medför ett antal förändringar och nya funktioner. Men vad gör du om din Mac inte startar efter att du har uppdaterat? Det tittar vi på i dagens blogginlägg.

Vill din Mac inte starta efter uppdatering?

Om du har uppdaterat din Mac till MacOS Monterey och upplever att den inte startar, kan du vara osäker på vad du kan göra för att lösa problemet. Ska den repareras eller kan du lösa det själv? Ofta kan du lösa det själv, men om det inte hjälper kan du alltid lämna in den till oss, där en av våra Mac-specialister kommer att lösa det åt dig.

När din MacBook eller iMac inte startar kan det vara svårt att veta exakt vad som är orsaken. Eftersom det inte visas något felmeddelande på en svart skärm kan det vara svårt att få en ledtråd. Trots att det inte är alla som upplever dessa problem kan det hända. Om du har problemet just nu är du förmodligen inte ensam. Som tur är kan du ofta lösa problemet själv och få igång din Mac igen.

Återställ SMC (System Management Controller)

System Management Controller ansvarar för några grundläggande funktioner i din Mac. Det inkluderar bland annat batteriinställningar, själva skärmen och funktionerna hos start-/strömbrytaren, som alla kan vara källan till problemet. Ibland kan det hjälpa att återställa SMC om din Mac inte startar. Det finns olika metoder att göra det på.

Vilken metod du ska använda beror på om din dator har ett batteri som kan tas bort eller inte, eller om du använder en stationär dator som en iMac.

Om datorns batteri inte kan tas bort

  1. Stäng av din Mac och sätt i strömförsörjningen.
  2. Håll ned skift-, CTRL-, Alternativ-/CMD-knapparna och tryck sedan på start-/strömbrytaren.
  3. Håll ned knapparna i 10 sekunder.
  4. Släpp knapparna.
  5. Försök att starta din Mac igen.

Om datorns batteri kan tas bort

  1. Ta bort batteriet.
  2. Håll ned start-/strömbrytaren i 5 sekunder.
  3. Sätt tillbaka batteriet.
  4. Försök att starta din Mac igen.

Om du använder en iMac eller annan stationär dator

  1. Ta bort strömförsörjningen.
  2. Vänta 15 sekunder.
  3. Sätt tillbaka strömförsörjningen.
  4. Vänta ytterligare 5 sekunder och försök sedan starta din dator igen.

Låt oss hjälpa dig med din Mac

Om du inte vill försöka lösa problemet själv eller om du helt enkelt inte kan få det att fungera, rekommenderar vi att du lämnar in din Mac till en kunnig Mac-specialist för reparation av din Mac.

Hos GladTeknik har vi erfarna Mac-specialister anställda, och vi erbjuder alltid grundläggande service och reparationer från vår verkstad i Hvidovre.

Mathias

Stifter & IT-tekniker

Alle indlæg af: Mathias